Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.03.2016 06:34 - ГОЛЕМИТЕ ЗАГАДКИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 19.04.2016 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                      ИСТИНСКИ МИСТЕРИИ



                                image


Мастити учени от цял свят съставиха класация на десетте мистерии, които съвременната наука все още не може да обясни. Въпреки огромните усилия на големите светила и капацитети от 21 век, някои природни явления остават неразгадани и до ден днешен.

1. Светлините в небето преди и по време на земетресение


Една от теориите за тези светлини е за топлина, причинена от триене, газ радон и пиезоелектричество – електрически заряд, който се натрупва в кварцови скали, докато тектонските плочи се движат. През 2003 г. д-р Фрайдеман Фройнд от НАСА провежда редица експерименти в лабораторна среда, които показват, че светлините при земетресения се причиняват от електрическа активност в скалите. Вторичните трусове могат да променят електрическите свойства на минералите, съдържащи силиций и кислород, което им позволява да провеждат лъчи и да излъчват светлина.

2. Рисунките в платото Наска


Смята се, че са създадени от народа на Наска в период от 1000 години между 500 г. пр. Хр. и 500 г. сл. Хр., но никой не знае защо. На площ от 450 кв. км в пустинята на Перу рисунките в платото Наска са огромен художествен проект – с геометрични форми, образи на животни, растения и хора. Рисунките се виждат от птичи поглед като огромни линии. Според някои археолози, формите са част от астрономичен календар.

3. Навигацията на пеперудите монарх


Всяка година милиони северноамерикански пеперуди монарх мигрират на 3200 км на юг, за да прекарат зимата на топло. Дълго време нямаше информация къде отиват тези пеперуди, но през 70-те години двама учени от САЩ откриват, че те мигрират към „Пеперудената планина“ в Мексико. Досега науката знае, че този вид пеперуди мигрира в само 12 до 15 планински местности в Мексико, но не знае как точно стигат дотам. Някои учени предполагат, че пеперудите монарх се ориентират по слънцестоенето, за да летят на юг.


4. Кълбовидните мълнии


Кълбовидните мълнии са сфери от светлина, които се появяват по време или след гръмотевична буря. Според очевидци този вид мълнии може да премине през стъклата на прозореца или да влезе през комина. Физикът Никола Тесла, а в наши дни и учени от САЩ, са успели да създадат плазмоидни топки, за които се смята, че ако не са кълбовидни мълнии, то поне много приличат на тях.


5. Скитащите скали в Долината на смъртта


В долината на смъртта в Калифорния необясними сили въздействат на скалите, които се плъзгат по земята. Учените са проследили 30 скали с тегло до 25 кг. 28 от тези камъни са се придвижили за период от 7 години на разстояние повече от 200 м. Никой не е видял как всъщност се движат тези камъни. В повечето случаи новото им местоположение се засича след зимата. Учени изказват мнението, че камъните се плъзгат в лошо време. Ледът по тези камъни оставал по-дълго, отколкото ледът наоколо, защото камъкът е много добър проводник на топлина. Това намалява силата на триене между скалите и повърхността на долината и камъните биват избутвани от вятъра.


6. Нискочестотният шум в една област в Ирландия


Един на всеки 20 човека в областта от Бристол до Бонди, Ирландия, чува това бръмчене. Някои учени приписват бръмченето на шум в ушите, дълги ударни вълни или пеещи пясъчни дюни. Миналата година жителите на град Бюфорд принудили властите да вземат мерки срещу постоянното бръмчене. Властите спрели водните помпи на града временно, но нямало никаква разлика.

 

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2016/03/28/%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/






Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190141
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575