Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.03.2016 06:19 - ЦЪРКВАТА НА САТАНАТА | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1509 Коментари: 0 Гласове:
0



                                         ИЗ ДЕБРИТЕ НА САТАНИЗМА



                                  image

 

Сатанизмът представлява религиозно движение, което се прекланя пред Сатаната. За  последователите на това движение злото и Сатаната са над всичко. Те отричат доброто и през целия си съзнателен живот се стремят само към зло.

Сатанизъмът може да бъде определен и като обожествяване на Дявола. Това движение се противопоставя на всички религии и религиозни ценности. Последователите му не се покоряват на Господа и извършват злини, които според религията са грехове.

 

Сатанистите са поддържали тайно своето съществуване и дейност още от времето на древния Египет. През 80- те години на 19- ти век във Франция, Англия, Германия сатанизмът се разпространява и приема организирана форма.
Най важния символ на традиционния сатанизъм бил древноримския идол на име Бафомет. С течение на времето идолът Бафомет се превърнал в символ на тези, които боготворят дявола. Вторият важен символ за сатанистите е пентаграмът

 
Една от най известните сатанински секти е "Църква на Сатаната". Тя е създадена на 30 април 1966 година в САЩ от Антон Шандор Ла Вей. Той създава също така и първата сатанинска библия. Други подобни движения са : "Орден на Марс“, „Храм на Сет“ и „Мизантропски Луцифериански орден".

 

В България съществуват също така сатанистки секти- това са трите основни братства – „О. R. B.“, “Бафомет” и „Орден на Сребърната звезда“. Наред с тях съществуват още редица подобни групи.


У нас за тези общества се заговори, когато един от пасторите на братствата – Румен Атанасов, предводител на Ордена на Сребърната звезда, се изправи пред обществеността и пожела поклонението към Сатаната да стане едно от вероизповеданията в България.
Едва тогава се даде гласност на това движение и хората се позаинтересуваха от тях, макар и да стана ясно, че те през цялото време са били сред нас и дори са ни управлявали.


Оказа се, че в редиците на сатанистите има двама бивши министри, политици от “Атака”, преподаватели от почти всички елитни университети в държавата, както и хора от влиятелните бизнес среди.


При среща със сатанист от братството на “Бафомет”, той разказва нечувани досега истории и за истинската същност на сатанистите в България, както и за идеологията им въобще. Най-любопитното, което споделя той е, че всъщност членовете на трите братства са съставени от каймака на обществото. Свързват ги най-вече индивидуалните качества, които притежават, и с които искат да се разграничат от стадото. Въобще нямат нищо общо с оскверняването на гробища, църкви или убийствата на деца.

 

От него се разбра, че не се влиза толкова лесно в тези среди и има и възрастова граница, за да си приет в редиците им – годините са 25, а не, както в някои интернет страници се чете за 13-годишни тинейджъри.

 

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2016/03/14/%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202716
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575