Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.02.2016 14:33 - БЪЛГАРСКИТЕ КАХЪРИ НА КРЕМЪЛ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                    НОВ РИТНИК ЗА ПУТИН




                              image

 

„През втората половина на 2016 г. интерконекторът с Румъния трябва да е факт!“ Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на изслушване в комисията по енергетика в Народното събрание

 

Петкова посочи, че веднъж вече е бил избран изпълнител, но не се е стигнало до сключване на договор, заради несъответствие с подизпълнителя, след което е направена втора обществена поръчка и възложителят "Булгартрансгаз" е избрал нова фирма - изпълнителка, с която вчера е сключен договор. Става дума за австрийската компания "Хабау"-една от най-големите компании в Европа.

 

Стойността на поръчката е 4.577 млн. евро. Петкова заяви, че се надява първият интерконектор да бъде изграден още през втората половина на 2016 г.

 

Това е първата гигантска крачка за диверсификацията на България. Така страната ни най- сетне ще стане напълно независима от руските доставки!

 

Нещо повече- още през тази година Русия ще трябва да заплаща на България за транзита на нейния газ. Последно, но не най- маловажно: чрез този си акт ние все по- успешно и по- уверено изпълняваме препоръките на нашите евроатлантически партньори за все по- голямо  дистанциране от Русия.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 


 



Тагове:   таратанци,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198984
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575