Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.02.2016 06:32 - СЛАДКА СМЪРТ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.02.2016 10:53


                                                         БЯЛА ОТРОВА



                      image

 

Актуални изследвания доказват, че бялата захар оказва пагубно въздействие върху човешкото здраве. Поради тази причина американски учени настояват производството и продажбата на хранителни продукти и напитки, съдържащи захар, да бъдат подложени на строга регулация.

 

В захарта не се съдържат никакви жизненоважни хранителни вещества, необходими за човешкото тяло. В нейния състав липсват витамини, минерали или протеини, които да подобрят по някакъв начин нашето здраве или да подхранят организма ни. През последните години обаче консумацията на бяла захар се е повишила многократно, превръщайки я в източник на леснодостъпна енрегия.

 

Бялата захар ни дава единствено калории и... много неприятности. За съжаление в днешния свят захарта се е превърнала едва ли не в основна хранителна група, в неразделна част от нашия живот. Какво обаче се случва на практика, когато захарта попадне в кръвта ни? Тя се разгражда до глюкоза и фруктоза, които трябва да бъдат преработени от организма. Когато нивата на глюкозата в кръвта се повишат, телата ни започват да произвеждат хормона инсулин, който спомага за абсорбирането на глюкозата.

 

Черният дроб, от своя страна, започва работа на бързи обороти и се натоварва с преработката на фруктозата. С няколко думи – тялото започва да се труди, за да преработи погълнатата захар. Организмът ни обаче може постепенно да развие инсулинова резистентност и да престане да се справя с преработката на захарта. Черният дроб пък може да се увреди от прекомерните количества фруктоза, с които го товарим.

 

Най-лошото е това, че когато хапнем набързо нещо съблазнително – кроасан, вафла, шоколад, кремче – организмът ни освобождава допамин- естествения морфин на тялото. Ние започваме да изпитаме огромно удоволствие. Точно затова консумацията на бяла захар води до пристрастяване! Установено е вече, че в това отношение захарта е шест пъти по- опасна от хероина!

Продължава на http://www.superastro.net/blog/2016/02/01/%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82/




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199042
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575