Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.01.2016 07:10 - ПРИЧУДЛИВО И НЕОБЯСНИМО | SuperAstro.net/blog
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2016 07:12


                                               СТРАННИ ФИГУРИ В НИВИТЕ

 


image

 

Повече от четвърт век тайнствените кръгове в пшеничните поля на Англия предизвикват обществения интерес. За този период, количеството на новообразувани фигури достига близо 10 000! Подобни феномени се наблюдават и в други части на света - Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия...

Общото при всичките тези случаи е това, че житните класове не са прекършени, а полягат в точно определена посока. Те като че ли се подчиняват на нечия воля. Сложността на рисунките и тяхната точност, скоростта, с която се появяват (според очевидци - 10 до 15 секунди), както и неповторимостта им, ни позволяват да предположим, че това е дело на по-висш разум или на някаква непозната, свръхестествена сила.


Най- много фигури са се образували на територията на графство Хемпшир, а разнообразието на схемите и рисунките е просто поразително. Доскоро някои учени обясняваха появата им с торнадо или внезапен силен вятър. В наши дни подобни твърдения предизвикват само пренебрежителни усмивки. Математическата точност на тези фигури може да се сравни единствено и само с компютърна разработка и нейното техническо изпълнение на място. Бедността на хипотези и идеи от страна на официалната наука сама по себе си е доста показателна.


Доста по-сериозно се е отнесъл към този феномен Терънс Мидън. Той е разработил теория, която поддържа тезата за специфичен атмосферен процес. Според Мидън кръговете в полята възникват в следствие на завихряне на въздушни маси в спирален стълб, който притегля атмосферно електричество. Именно при такива условия житните стълбове се огъват.  Това би било напълно възможно, ако разглеждаме само обикновени кръгове. Но какво да кажем за сложните фигури в полята край Стоунхендж? Те изобразяват компютърен фрактал! Тази конструкция е дълга 300 метра и съдържа 145 кръга с далеч по- малък диаметър.

 

Уфолозите от край време твърдят, че тези фигури са дело на извънземен разум. Те смятат, че това са следи, оставени от приземили се и отлетели космически кораби. Тези хипотези са на пръв поглед доста убедителни.

 


Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо, са свидетели на тайнственото появяване на кръговете. Според тях, това не отнема повече от 10-15 сек. Освен това те са наблюдавали в небето над полята въздушно раздвижване, а магнетофонът им е записал звуци, наподобяващи жужене. Тяхната версия е, че кръговете се появяват в следствие на кацане на НЛО.

 

Продължава на

http://www.superastro.net/blog/2016/01/11/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BE/

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190267
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575