Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.06.2015 06:05 - ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове:
-24

Последна промяна: 30.06.2015 06:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                               ЗА РАЗЛИКАТА В ЦЕНИТЕ И ДАНЪЦИТЕ



image

 

Един среден германец живее два пъти по-скъп живот от един среден българин. И плаща пет пъти по- високи данъци! Потребителската кошница у нас продължава да е най-евтината в целия Европейски съюз.

Както и преди, можем да смятаме нивото на цените в Германия за средното в Европа. Съответният показател едва с 1,5% надхвърля средната стойност за 28-те страни от ЕС.

Изводите са направени от Федералното статистическо ведомство на Германия и обобщават стандарта на живот в Европа за миналата година.

Като добавим към всичко това и разликите в данъците, се оказва, че животът в България е изключително лек и приятен. Знайно е, че у нас данъкът общ доход е 10 %, докато в Германия той възлиза на цели 48, 8 %! Освен това немците плащат още куп други данъци. Казано другояче, германците половин месец работят ангария.

Точно затова дори половината германци не притежават собствени жилища, докато в България 94 % от населението притежва собствен покрив.

Изключително тежко се живее в бедните страни на ЕС. В Испания, Италия, Португалия, Ирландия и Гърция хората получават РЕАЛНИ заплати от по 300 евро и то при цени два пъти по- високи от нашите.

Наскоро един бивш гръцки тенекеджия, заселил се у нас, изплю камъчето в предаване на Нова телевизия:

-          Като автотенекекиджия в Гърция получавах около 500 лева. Докато в България, където всичко е много по- евтино, получавам като барман 1200 лева и си живея живота. Да, животът в България е много лек и приятен...

 

Работата е там обаче, че повечето българи просто не могат да проумеят това. Те са толкова глупави, че не могат да разберат, колко са глупави. Освен това българите си падат и малко нещо депресивни психопати. Мнозина от тях се самоизтезават с налудничавото убеждение, че животът им е едва ли не някакъв ад.

Много, много леко и приятно се живее между глупаци и чалдисани хора. Това състояние на нещата прави живота в България направо прекрасен...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

             



Тагове:   лукс,   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202154
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575