Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.06.2015 06:28 - НАСТЪПЛЕНИЕТО НА МАРИХУАНАТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
-25

Последна промяна: 22.06.2015 06:31


                                             ЕДНА НЕУДЪРЖИМА ТЕНДЕНЦИЯ



image

 


Все повече страни легализират използването на марихуана. Декриминализирането и от закона в много държави започва да се приема спокойно и разумно от все повече хора и правителства по света. Само българските власти се правят на ощипана мома и срамежливо отбягват проблема.

 

Първа Холандия въведе свободната продажба и консумация на марихуана и канабис. По този начин  Амстердам си осигурява целогодишен добър поток туристи и солидни приходи!

 

През 2001 г. Португалия декриминализирала наркотиците за лична употреба в малки количества. Тежките наркомани получаваха задължителна терапия вместо присъди. Изследване, направено 5 години по-късно установи, че употребата на наркотици от тийнеджъри рязко е намаляла, количеството заразени от ХИВ сред използващите наркотици- спаднало, смъртни случаи, свързани с хероина и „твърди” дроги са се стопили двойно.

 

Чехия от 1998 г. не преследва никого за малки количества. През 2009-официално  дефинира всички изисквания и условия за употребата на марихуана и други наркотици. До 15 грама или 5 растения вече са напълно легални. Купуването на марихуана – също.

 

Дори в Русия не наказват употребата на марихуана, а пренасянето на малки количества може да ти донесе само глоба. След  2010 г. отглеждането на 20 растения  загуби статут  на престъпление. В Испания всеки може да си отглежда до 3 растения и да употребява марихуана в дома си.


image


Колорадо и Вашингтон
са първи  американски щати, узаконили напълно употреба  на марихуана. Съществуват вече специализирани магазини за продажбата на „трева“. В Колорадо дори работят първите вендинг автомати за марихуана!

На 30 май 2014 г.  в  САЩ  се прие закон, който пречи на Агенцията за борба с наркотиците да работи срещу медицинската марихуана. Решението е уникално с това, че за пръв път се подкрепя употребата на марихуана на федерално ниво.

 

218 конгресмени надделяха над 189 в контролираната от републиканците долна камара на Конгреса, като приеха поправка, която не позволява на ДЕА (Агенцията за борба с наркотиците) да преследва с федерални средства хора, които употребяват и продават марихуана с медицински цели - там, където вече е законно. 

 

Досега медицинската марихуана е узаконена в 22 щата, като последно тази година това се случи в Мериленд. Федералното правителство обаче все още счита конопа за наркотик от най-висок клас, заедно с хероина и кокаина. Да, простотията е присъща и на  американските политици...


В Щатите и в десетки други държави се създават нови закони, които облекчават употребата на марихуана. Отделни градове и области, които имат повече свобода на самоуправление, на практика също декриминализираха или дори узакониха зеленото растение. Уругвай  е първата държава в света, легализирала със закон отглеждането, продажбата и употребата на марихуана.


Според регламента гражданите над 18-годишна възраст  могат да купуват до 40 грама марихуана в лицензирани аптеки. Освен това частните лица ще имат право да отглеждат до шест растения в дома си. Позволено  става и създаването на специални клубове за марихуана. Те ще могат да имат между 15 и 45 членове, които ще имат правото да отглеждат общо до 99 растения. Законът позволява и употребата на тази лека дрога по медицинско предписание.

 

Само българските управници се правят, че този проблем не съществува. Точно те  обаче трябва сериозно да се замислят, защото легализацията на марихуаната у нас ще привлече допълнително милиони туристи и по този начин ще напълни и препълни държавната хазна. Има и още нещо- рязко ще спадне престъпността, защото държавата ще изтръгне от ръцете на престъпниците техния ОСНОВЕН източник на доходи!...




АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 



Тагове:   наркотици,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190502
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575