Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.11.2014 06:14 - ЩУРАЦИ ЩЪКАТ ИЗ БЪЛГАРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
-4

Последна промяна: 08.11.2014 06:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                       КУ- КУ


image

 

Между 47% и 57% от населението у нас е с депресия, тревожност или някакво душевно заболяване! Статистиката представиха специалисти в рамките на Първия симпозиум на Европейския мозъчен съвет в България.

У нас има неравнопоставеност между значимостта на мозъчните заболявания и реалното финансиране, което се осигурява за лечението им. Това е категоричното мнение на началника на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов" проф. Николай Габровски.

По думите на специалиста едно леко главоболие може да бъде признак на обикновена настинка, но в някои случаи може да бъде признак на начеващ сериозен процес.


                                       image



Проф. Габровски съветва хората да имат добър контакт с лекарите си и при необходимост да търсят помощ. По негови наблюдения много от пациентите чакат последния момент и избягват да отидат на лекар.

Професорът смята, че това е свързано с един нормален страх, който всеки от нас има от физическата болка, от дискомфорта, но не трябва да се забравя, че съвременната медицина може да бъде изключително полезна в много случаи. Особено, когато заболяването бъде установено на време.

В крайна сметка обаче сметката е проста: всеки втори българин е откачен!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198915
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575