Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.09.2014 09:20 - ПРАВИ, КАКВОТО ИСКАШ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
-4

Последна промяна: 22.09.2014 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                        НАЙ- ПОРОЧНИЯТ ЧОВЕК В СВЕТА

 

Най- прочутият британски окултист Алистър Кроули  е роден на 12 октомври 1875 година в Лемингтън, Англия. Благодарение на скандалното си поведение той си спечелил прозвището „най- порочният човек в света“.


                                                     image

                                                                       "Звярът"                                           

 

Ето какви каши е забъркал този синковец... Кроули цял живот твърдял, че когато бил на 23 години заминал за Кайро, където го посетило неземно същество. То му предало „Книгата за закона на Телема“, известна повече като „Книгата на Оз“. По- късно Кроули я издал и тя се прочула като първата му и най-важна творба с мистично съдържание.


                                     image

 

Законът на Телема проповядва началото на нова Ера, в която човек ще има свободата да осъществи всичките си желания. Крайната цел е синтезирана в епиграфа: „Прави, каквото искаш – това е същността на Закона“. И до днес тази максима се смята за основно правило на поведение от последователите на Кроули.

 

Сред препоръчителните инструменти за постигането на тази така възвишена цел са сексуалната свобода, употребата на наркотици и преоткриването на източната мъдрост. През 1912 година Кроули станал член на ОТО (Ордо Темплис Ориентис) – масонска, мистична и магьосническа организация. Не след дълго мистикът станал неин ръководител и основен теоретик. Той се самонарекъл  „Звярът“ и построил свой храм на остров Сицилия. Там се отдал на необуздан разврат. През 1923 година правителството на Мусолини го прокудило от Италия с обвинение в организиране на оргии…


                                                   image

 

В музикалния свят не само „Бийтълс“ (в техния случай за кратко) се превърнали в „телемити“, т. е.  последователи на Кроули. Сатанинските му теории съблазнили много певци и рок групи като „Блек Сабат“ „Клаш“, „Айрън Мейдън“... Ози Озбърн дори композирал в негова чест класическото парче „Мистър Кроули“. Прочутото имение „Болескин“, където Кроули живял няколко години, станало собственост на Джими Пейдж, соло китарист на „Лед Цепелин“.

 

Идеите на английския „звяр” вдъхновили и ужасяващи трагедии. Така например през август 1969 г. американският последовател на окултиста Чарлс Менсън нахлул с бандата си в едно имение в Малибу, Калифорния, където зверски убил четирима души чрез стрелба, удари с нож и желязна кука. Сред жертвите била и 26-годишната актриса Шарън Тейт, която чакала дете от съпруга си, режисьора Роман Полански. Самият той отсъствал, защото бил на снимки в Европа. Така режисьорът отървал кожата, а Менсън и до ден днешен излежава доживотната си присъда в калифорнийския затвор „Сан Куентин”…

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3197614
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575