Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.10.2013 04:46 - СЕКТИ, СЕКТИ СЕКТИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.10.2013 04:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           
                                СЦИЕНТОЛОГИЯТА- ПОРЕДНАТА НАУКОПОДОБНА ШАШМА


                                                       image

 

От години сциентологията печели все по-голяма публичност най-вече заради звездите, които са нейни активни членове. Том Круз, Джон Траволта, Кърсти Али, Ан Арчър, Присила и Лиза- Мари Пресли, Айзък Хейс и масовият убиец Чарлз Менсън   не крият вярата си в тази „религия“, а първият дотолкова се фанатизира, че поредната му съпруга Кейти Холмс се разведе с него.

За някои сциентологията е начин на живот, за други - дяволско учение. Факт е, че тази секта беше основана от Лафайет Роналд Хъбард- несръчен драскач, създал няколко научно- фантастични книжлета. Най- интересното е това, че този мошеник не криеше намеренията си да забогатее чрез някакъв вид религиозна дейност.


                                      image 

                                                      Л. Рон Хъбард на млади години
 

Британският журналист от Би Би Си Джон Суини, наскоро пое пътя към уединената част на пустинята в Ню Мексико, където се намира Църквата на сциентологията. Той предприел това пътешествие, за да проучи съобщенията, издълбани в почвата близо до сградата. Според него това е послание към извънземните, тъй като може да се види от Космоса.


                                            image

                                                 Център на сциентологията в Холивуд
  

Джон твърди, че под обекта, разположен в североизточната част на Ню Мексико, има бункер, който може да издържи ядрен взрив. В своята книга със заглавие "Църквата на ужаса: В странният свят на сциентологията" (The Church of Fear - Inside the Weird World of Scientology), Суини пише, че двете рисунки на гигантски кръгове, всяка с диамант вътре, са или културен поздрав към НЛО, или са навигационни маркери за космическите кораби.

Според него пред въпросната църква, която е построена през 1980 г., има площадка за кацане на космически кораб, направена може би с цел "завръщане на последователите на Църквата на Земята, след евентуален Армагедон или по-точно, след като човечеството бъде унищожено." Около и под мистериозната сграда има мрежа от тунели, които се простират на стотици метри надолу в скалите.


                                              image

                                      "Анонимните" протестират срещу сциентологията


Въздушните снимки, направени от хеликоптер, показват една къща, построена в склона на планината. Над нея се вижда нещо като таен бункер или архивно хранилище, където може би се съхраняват книгите на основателя на странната религия - Лафайет Роналд Хъбард, които били заключени в ковчежета от титан. Хъбард (1911-1986) е твърдял, че довършва делото на Буда на Запад. Той отхвърля християнското учение и смята, че има много богове, някои от които са по-висши от другите.

Той написва и книга, в която очертава концепцията за дианетиката - набор от идеи и практики за метафизична връзка между ума и тялото. Църквата на сциентолозите смята, че хората страдат от нежелани негативни чувства, които водят до заболявания. Ако всеки човек прилага дианетиката в живота си, той може да се "изчисти" от тези чувства и да избегне болестите. А какво общо имат извънземните с това учение само можем да гадаем...

Така или иначе в сила остава едно старо правило: искаш ли една шашма да има успех, то тя непременно трябва да е наукоподобна...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191236
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575