Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.09.2013 05:29 - ЗДРАВОСЛОВНАТА COCA- COLA
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1349 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 18.09.2013 05:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



                                                    
ЕДНА ПРИЯТНА ИЗНЕНАДА


                                                    image


Coca-Cola, не ще и дума, създаде най- популярната безалкохолна напитка в света. Освен това обаче фирмата е  една от най-коментираните съвременни компании. Нейното име открай време се свързва с различни здравословни проблеми. Като напълняването например.  Упреците идват и от друга страна. Редица учени твърдят, че аспартамът, с който се подслажда новата Coca- Cola Zero, е нещо доста опасно. Затова гигантът реши да отвърне на удара и пуска на пазара нов, буквално зелен продукт.  



                                            image


 

Новата Coca-Cola Life е подсладена с естествения подсладител стевия, който не съдържа никакви калории. Освен това е бутилирана в бутилка, която е направена от 30% растителни вещества и може да се рециклира напълно. Новата напитка е в бутилка от 600 мл. и съдържа само 108 калории.

Първата страна, която ще пусне новото безалкохолно, е Аржентина. Всъщност това не е първият случай, в който Coca-Cola използва полезната алтернатива на захарта.

В портфолиото на гиганта има 45 продукта с тази съставка, но фирмата за първи път решава драстично да промени рецептата на най-продавания си продукт.

Основният конкурент на Coca-Cola – Pepsi, също използва стевия в производството си, но основно в негазираните си напитки.

Докъде ще доведат усилията на безалкохолните гиганти и ще станат ли газираните напитки напълно безопасни за здравето, очакваме да научим скоро.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog  

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191131
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575