Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.07.2013 04:05 - ИМА ЛИ БОГ?
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 6253 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.07.2013 04:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                 

                                               В СВЕТА НА НАУЧНОТО ПОЗНАНИЕ



image

 


Известният британски учен Антъни Флу взриви Интернет като се отрече от атеизма:

„Моите грешни възгледи безспорно са повлияли на светогледа на много хора и аз искам да поправя огромната вреда, която очевидно съм им нанесъл”, заявил ученият, който дотогава въодушевено и яростно четял атеистични лекции в различни висши учебни заведения.

Когато известни хора, особено атеисти, се съгласяват, че има Господ, това шокира и буди желание да се разбере причината. Ето какво пояснява самият Антъни Флу:

„Биологично изследване на ДНК показва, че за възникване на живота се изисква наистина невероятно съчетание на множество различни фактори, а това безспорно води до изводи за участието във всичко това на този, който е способен да твори… Съществуващите факти ме убедиха в абсурдността на теорията, твърдяща, че първият жив организъм е произлязъл от нежива материя, а след това по пътя на еволюцията се е превърнал в създание с необикновена сложност… Сега дори самата мисъл за възможността за произхода на първия организъм, способен на възпроизводство, по сценария на спонтанната естествена еволюция ми се вижда кощунствен…”

Подобни е становището  и на Франсис Крик, който е сред първите, описали спиралната структура на молекулата на ДНК.

„В светлината на знанията, които са ни достъпни днес, единственото заключение, към което може да стигне мислещият човек, е признанието на факта, че животът се явява резултат от нечие чудно творение, иначе как можем да си обясним удивително точното взаимодействие на огромно количество факти, необходими за зараждането на живота и неговото развитие.”

А ето какво признава неотдавна американският биохимик проф. Майкъл Бехе от университета „Лихай” във Витлеем, Пенсилвания, автор на книгата „Черната кутия на Дарвин”:

„За последните 50 г. биохимиците разкриха множество важни тайни на човешката клетка. Десетки хиляди хора посветиха живота си на лабораторни изследвания, за да разкрият тези тайни. Но всички усилия, загубени за изучаването на живия организъм, ясно сочат един резултат: „Творение.”

Има смисъл да се молим

„Господ не само съществува, но и се намесва в нашия живот” – доказва в своя бестселър „Езикът на Бог” известният генетик и бивш ръководител на проекта „Човешкият геном” Франсис Колинс. Неговите изследвания също го правят дълбоко религиозен човек и автор на нашумялата фраза „Между вярата в Бога и науката противоречия няма”. Ученият се опира на квантовия механизъм на неопределеност, който прави околния свят волен, непредсказуем в своето развитие и необясним докрай.

Бог определено управлява процесите на Вселената – казва Колинс, – но по толкова фин начин, че той е неуловим за съвременните учени. В този смисъл науката отваря вратите към осъзнаването на божественото влияние, без да се посяга на законите на природата.

Според Колинс, ако Бог е с нас на квантово ниво, то има смисъл да му се молим. И да искаме помощ.

Надеждите на учените от ХХ век, че светът ще бъде опознат за няколко десетилетия, досега не са се оправдали. И днес ние не знаем отговорите на най-елементарни въпроси: какво е енергия, електрон, привличане.

Никой от гениалните съвременни конструктори не е в състояние да създаде такава универсална машина, каквато се явява човекът. Никой инженер не може да построи система, в която, както във Вселената, да се съхрани удивителният баланс на планетите, непозволяващ на човечеството да изгори или замръзне.

Не удивяват ли физичните константи, които задават устройството на нашия свят? Още преди много години учените са доказали: ако константите са други, например да се различават от сегашните само с един процент, то няма да възникнат нито атоми, нито галактики. Да не говорим за хора.

Неподдаващата се на обяснение подреденост и съгласуваност на строежа на Вселената и човека водят много учени към вярата в Създателя.

Спомнете си – първо Бог е създал растенията, после – животните, след това – човека. Точно както е в реалността. Освен това напълно е възможно самите закони на еволюцията да са заложени от Бога.

Между другото…

Въпроси, чиито отговори знае само Създателят

Как светът може да възникне от нищото?

Ако всичко е причинно обусловено, то каква е първоначалната причина на причините?

Ако енергията трябва да се съхранява, то откъде се е появила тя първоначално?

Съществува ли времето наистина? Ако съществува,  дели ли се то на минало, настояще и бъдеще?

Към какво се стреми създаденият свят – към хаос или ред?

Безкрайна ли е Вселената? Ако тя има край, какво има отвъд него?

По какъв начин ние, състоящи се от множество частици, осъзнаваме себе си в случайния свят на частиците? И как е възможно множеството частици да са стигнали в развитието си до способността да познават, разбират и осъзнават друга съвкупност от частици – света?

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 





Тагове:   наука,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198095
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575