Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.07.2013 04:35 - КОГА ВСЕ ПАК ЩЕ ДОЙДЕ КРАЯТ НА СВЕТА?...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2707 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.07.2013 05:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                               НОВО 20



                                          image

 

Шотландските учени смятат, че краят на света ще настъпи след един милиард години, съобщава британското издание „Метро”. В изследването на експертите от университета „Сейнт Андрюс” се казва, че гибелта на планетата ще настъпи заради това, че "износеното” Слънце ще стане по-горещо.


Освен това учените твърдят, че в атмосферата на Земята ще има твърде ниска концентрация на въглероден диоксид. Заради увеличаващата се температура ще започнат изпарения и реакции в дъждовната вода, което ще доведе до намаляване на нивата на СО2, последвано от смъртта на растенията, а следователно и до гибелта на хората и животните, смятат специалистите.


"Животът на Земята в далечното бъдеще ще бъде много по-различен от сегашния", заяви Джек О’Мали-Джеймс, изследовател в университета „Сейнт Андрюс”. "Ние симулирахме една умираща биосфера, съставена от видове, за които е най-вероятно да оцелеят. Това бе направено с цел да се определи какви видове газове те ще освобождават в атмосферата. По времето, когато целият живот на планетата ще изчезне, ние ще останем с атмосфера, съставена главно от азот, където единственият признак на активен живот ще бъде метана", добави той. Мрачната прогноза ще помогне на астронавтите да разпознаят подобни на Земята пресъхнали планети в космоса, каза още О’Мали-Джеймс.

 

 АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 www.SuperAstro.net/blog




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198701
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575