Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.05.2013 05:16 - НАШЕНСКИ МОШЕНИЦИ В ГЕРМАНИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.05.2013 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

                             
БЪЛГАРСКИ ИЗРОДИ ПЕТНЯТ ИМЕТО НА РОДИНАТА

 

Все повече българи подават молби за детски надбавки и помощи за безработни в Германия. Според статистиките през 2013-та година 29 000 души от България и  получават детски надбавки, което представлява увеличение с 29% спрямо миналата година, пише БГНЕС, позовавайки се на ДПА.


Значителен ръст се наблюдава и при българите, получаващи помощи за безработни. Ако чужденците са работили легално и по-късно останат без работа, имат право на помощи. Същото важи и ако са били регистрирани като самостоятелни предприемачи. Финансови помощи се изплащат и ако месечният доход на работещия е под екзистенц-минимума. Според статистическите данни през 2012-та броят на българите, получаващи помощи за безработни, е нараснал с 32 процента и те са вече 22 000 души.


image

                       Български сутеньор с виетнамската си курва в Берлинска кръчма


„Представете си, че имате две деца и за тях получавате от държавата общо 368 евро детски надбавки месечно. Звучи добре, нали? Толкова плаща Германия на родителите в страната - 184 евро месечно за дете. За някои българи това си е цяло състояние," отбелязва ДПА.

Чужденците обаче не получават веднага правото на надбавки - трябва първо да докажат, че живеят и работят в страната легално. „За новодошлите българи, които нямат специална квалификация и не говорят немски, не е особено лесно да си намерят работа по легален път," се изтъква в публикацията.


В закона обаче има някои пролуки. А те явно вече са известни на повечето българи. Така например ако новопристигналите се регистрират като самостоятелни предприемачи, те могат да поискат от държавата да им бъдат изплащани детски надбавки.


                                    image

                                   Български "предприемач", собственик на немска "фирма"
          


В началото на тази година Сдружението на германските общини поиска от държавата и от Брюксел по-интензивно съдействие за справяне с емиграцията по бедност от България!

Властите в Манхайм съобщават обаче, че при регистриралите се като самостоятелни предприемачи българи често става въпрос за фиктивни фирми.

Българите обичайно биват наемани като подизпълнители в строителството или чистотата, където работят като обикновени помощници и чистачи. Социалните служби в берлинския квартал Нойкьолн отбелязват, че в много от случаите приходите на тези хора са под екзистенц-минимума (6,50 евро на час) , затова и те имат право на социални помощи.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.SuperAstro.net




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202084
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575