Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.01.2013 04:10 - БЕДНИ БИЛИ, МИЛИТЕ...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 04.12.2018 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     

                                                   
ПРОФУКАНИ: ПОВЕЧЕ ОТ 4 МИЛИАРДА ЕВРО!
 

    


image   


Някакви „институции” правят някакви проучвания, от които излиза, че българите са бедни  като църковни мишки. Куп празноглави журналисти повтарят като безмозъчни маймуни (защо „като”- те са си безмозъчни маймуни) тези „прозрения”. Истината обаче рано или късно излиза наяве. И тя се крие в цифрите. Ето какво отчита само една от компаниите, издаващи кредитни карти у нас:

 

4,05 млрд. евро са похарчили българите само за една година с дебитни и кредитни карти Visa, издадени от банките у нас! Този оборот е бил реализиран не от няколко богаташи, както твърдят разни червени дебили, а чрез 63 милиона трансакции!

 

Това стана ясно при обявяване на годишните финансови резултати на компанията за 12-те месеца до 30 септември 2012 г. Парите, които харчим чрез банкови карти, всъщност са много повече. В тази сума не са включени разходите на българите, направени през пластики на MasterCard и „Борика". Освен това и ред други компании издават дебитни и кредитни карти. Като American Express например...


906 млн. евро сме превели за покупки на различни стоки и услуги с карти Visa, показват още данните на компанията. На годишна база това е ръст от 27 на сто. Внушителният оборот при търговците е бил осъществен чрез 23 милиона трансакции на ПОС терминали.


В тази цифра са включени и онлайн преводите. Общо броят на трансакциите към търговците нараства с 33,4% на годишна база!

 

Има обаче и още нещо, което е много, ама много интересно. Макар че са похарчили над 8 милиарда лева, спестяванията на българите продължават да растат и то с главоломно темпо. Към днешна дата те имат вече над 70 МИЛИАРДА на срочни депозити в банките!

Да видим сега и обратната страна на медала. Знайно е, че повече от един милиард  нещастници  по света са принудени да вегетират с по- малко от 2 долара на ден! Ето това вече е бедност. Истинска, убийствена бедност! Да се преструваш на прошляк при това положение, е и подло, и нагло!

 

Та такива ми ти работи, милички… Такива ми ти работи…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net


ПОСЛЕПИС: Обадиха се, както виждате, дежурните простаци. Винаги 6 на брой. Казано е: "За лудото не питай, то само се обажда!"

Тези 6 мършаляци са явно най- големите неудачници и прошляци в блога, които си умират на мъка, че са бедни като църковни мишки и не могат да се включат в поголовното харчене. Какво да се прави- некадърните простаци винаги ще си бъдат бедни. Майната им!



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3200865
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575