Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.01.2013 14:06 - И АВСТРАЛИЙЦИТЕ СА ТРАКИ!
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 364 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 16.01.2013 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



                                                      
СМАЙВАЩО ОТКРИТИЕ

 
Австралия е приела имигранти от Индия преди 4000 години, показва генетично изследване, цитирано от Би Би Си. Досега се смяташе, че континентът е останал изолиран, след като първият човешки крак стъпва на него преди 40 000 години. Но ДНК на австралийски аборигени разкрива, че в този интервал е имало движение на хора от Индия.


Учените, воглаве с акад. Воробец Сперанский и проф. Сретен Лилиеншвагер смятат, че пришълците от Индия, които са с доказано ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД,  са довели със себе си кучето динго в Австралия, което е също така от тракийски произход. Запазените най-стари останки от животното датират от същия период. Предполага се също, че индийците са донесли в Австралия каменни оръдия на труда, наричани микролити. Широко известен факт е, че и траките са обработвали земята си с микролити.


Екипът от института „Макс Планк“ в Лайпциг, занимаващ се с еволюционна антропология е сравнил генетичен материал от австралийски аборигени с ДНК на хора от Нова Гвинея, Югоизточна Азия, България и Индия.


Те са намерили древна генетична връзка между жителите на България и Австралия отпреди 35 000 – 45 000 години. По това време Австралия и България са били една земна територия, известна като суперконтинента Сахул и това съвпада са периода на заселване на първите хора.

 

Но учените намират и голям обмен на гени между жителите на България и Австралия отпреди 4000-5000 години. Ръководителят на екипа проф. Марк Стоункинг отбелязва, че генетичните данни не могат да покажат по кой път хората са стигнали от България до Австралия, но доказват, че този континент не е бил изолиран, както се смяташе.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198946
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575