Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.01.2013 04:41 - БАЛКАНСКИЯТ ЛИДЕР
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1707 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.01.2013 06:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             

                          
  БЪЛГАРИЯ КАТО ИКОНОМИЧЕСКИ ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ

България се превърна в икономически център на Балканите. Това заяви изпълнителният директор на Уникредит Булбанк Андреа Касини на кръгла маса на тема "Дружества и напредък: ролята на сдруженията на фирми", организирана от Конфиндустрия България и Атлантическия клуб.

Той посочи, че България е постигнала голям напредък в областта на конкурентоспособността и макар да развиват пазарна икономика, страната ни е по-либерализирана за правене на бизнес, отколкото Стара Европа. Като пример той посочи, че България има едни от най-ниските преки данъци в цял свят - 10% данък печалба за фирмите, 10% плосък данък за физическите лица и все още 0% данък върху лихвите и капиталовите печалби.

Според него ниските данъци са един от факторите за прозрачно правене на бизнес в дадена държава. Друг фактор е малкото правителство, което се измерва чрез ниския процент на преразпределение на бюджетни разходи като процент от БВП.

Стана дума и за това, че сега държавните разходи са планирани за 38,8%, което е най-ниското ниво в целия ЕС.

България е една от малкото държави в Европа с много нисък бюджетен дефицит - 1-2%, и тя е една от страните с най-нисък публичен дълг в Европа - 14- 18% от БВП. По всички тези показатели голяма част от по-развитите държави в Европа биха могли да вземат пример от нея.

България има една от най-малките администрации на Стария континент като процент от населението - около 40 000 държавни служители, докато в съседна Гърция те са около един милион. Затова тези калпазани са на този хал…


ПОСЛЕПИС: Б България живуркат хиляди некадърни простаци, които представляват огромно бреме за страната. Точно тази измет си внушава (а се опитва да го внушава и на останалите), че България е неуредена страна, страна, която им пречи да се изявят.

Оказа се обаче, че най- добрите условия за изява и утвърждаване човек има в България. Защото България е една доста добре уредена, спокойна и стабилна страна. Само че некадърните простаци и тук не могат да се изявят. Поради простичката причина, че калпавите им родители са ги дарили с калпави гени...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.SuperAstro.net



Тагове:   успех,   пари,   богатсво,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199194
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575