Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.01.2013 04:18 - ИДИОТЩИНИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2700 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      

                                 
   ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?...

 

Навсякъде по света се оплакват от хроничен недостиг на средства. Въпреки това все още се харчат пари, за да се докажат очевидни факти.

Кои са десетте най-абсурдни проекти за „откриване на топлата вода”?... Това ни разкрива бизнес изданието „Business Insider”:

1. Добрите партньори са и добри родители

Е, сигурно вече го знаете от баба си – ако си избереш добър мъж, той ще е и добър баща. Изглежда обаче някои учени не се доверяват на сляпо на съветите на възрастни роднини и на 6-ти декември в Personality and Social Psychology Bulletin психолози излязоха със „сензационното” откритие, че сътрудничеството и комуникацията, които са толкова важни при изграждането на една връзка, са ключови и за представянето ни като родители.

2. Всички искаме секси гадже

Сигурно не вярвате на приятеля си, който твърди, че никога не поглежда бюста, а търси духовното у една жена? Е, прави сте. Според проучване, публикувано през януари, всички търсим секси партньор – колкото и да е важен характерът, красотата наистина отваря вратите в любовта.

3. Хората с опит вземат по-добри решения

Според шокиращо изследване, публикувано в специализирания журнал Organizational Decision Making and Human Decision Processes, опитът определя успеха при вземане на решения. С други думи – ако сте футболен фен, имате по-голям шанс да познаете изхода от срещата, отколкото някой, който не е гледал и един мач през живота си. Изводът: следвай инстинкта си, но само ако знаеш за какво става въпрос. Изненадващо, нали?

4. Ако проблемни личности нямат достъп до оръжие, броят на убийствата пада

Учени от Johns Hopkins School of Public Health твърдят, че ако престъпниците, душевно болните, склонните към насилие и алкохолиците нямат достъп до оръжия, това ще намали броя на убийствата.

Трагедията в началното училище в Нютаун, Кънектикът доказа, че те са печално прави.

5. Физическите упражнения са полезни

Е, ако досега сте си мислели, че да лежиш на кушетката пред телевизора и да нагъваш чипс е полезно, вече можете да сте сигурни, че това не е така.

Изследване, публикувано в журнала Clinical Psychological Science през септември ще разбие всичките ви илюзии: то твърди, че всъщност, ако искате да се погрижите за здравето си, е по-добре да се пораздвижите във фитнеса. Упражненията ще подобрят не само тонуса, но и настроението ви. Жалко за мързеливците, но вече е доказан факт.

6. Ако получите инфаркт – повикайте линейка

Ако изведнъж ви стегнат гърдите, веднага повикайте линейка. Може и да не ви се вярва, но незабавната медицинска помощ може да спаси живота ви. Този очевиден факт е доказан в презентация, изнесена на конгрес на кардиолози през октомври.

Учените предупреждават, че да подкараш сам колата си към болницата, може и да е опасно.

7. Децата не трябва да прекаляват с марихуаната

Ако започнете да пушите трева на 13, и се отдадете страстно на този навик за следващите 25 години, вероятно ще затъпеете. Следователно, марихуаната е вредна за децата – предупреждават учени от Националната академия на науките в Нова Зеландия.

Така че – веднага вземе този джойнт от бебето!

8. Опасно е да караш пиян

Изглежда, досега полицаите са глобявали и отнемали книжки без надеждни медицински основания за това. Чак тази година, през май, в журнала Journal of Studies on Alcohol and Drugs Driving бе доказано, че ако шофираш с алкохол в кръвта, рискът от катастрофа се увеличава.

9. От високите токчета може да ви заболят краката

Ако носите тесни обувки на високи токчета, вероятно ще ви заболят краката. Екипът учени, решил да хвърля пари, за да докаже този очевиден факт, сигурно се е състоял единствено от мъже – иначе биха посветили времето си на по-ползотворни изследвания. Експертите съветват в дните, в които ни очакват повече ходене, или дълги часове на крак, да забравим модата и да предпочетем кецове.

10. Децата имат нужда от любов

Да тероризираш психически детето си, да го пренебрегваш емоционално и да му крещиш, е вредно – твърдят учени от MacMillan of McMaster University.

Ако майката оставя бебето да реве в кошчето цял ден, а таткото дава наркотици на баткото, ще навредите на развитието им. В бъдеще, не го забравяйте – вече сте предупредени!...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 



Тагове:   простотия,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190454
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575