Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.09.2012 04:00 - БОЛНАВА БЪЛГАРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   КЪДЕ СМЕ НИЕ?

 

Агенция Bloomberg направи своя класация на страните, основаваща се на здравето на техните жители. При оценката на състоянието на здравето се отчитали фактори като продължителност на живота и детската смъртност, причини за смърт, нива на смъртност в три възрастови групи и нива на смъртност при достигане на 65-годишна възраст за мъжете и жените.

Сред най-рисковите показатели, които намаляват рейтинга, са процентът на възрастни пушачи, консумация на алкохол, затлъстяване, ниска физическа активност, както и показателите на холестерола, кръвното налягане и глюкозата в кръвта, ХИВ-позитивните хора, обстановка на околната среда, както и детските болести.

Най-здравословната страна, според изследването, е Сингапур. Малко зад нея се нареждат Италия, Австралия, Швейцария и Япония. България е на незавидното 73-то място, сред такива държави като Саудитска Арабия, Сърбия, Хондурас, Иран.

В края на списъка от 145 страни са ДР Конго, Лесото и Свазиленд.

Не бива да забравяме, че за постигането на значими резултати в която и да е област, са необходими 4 (четири) основни предпоставки: ЗДРАВЕ, ТРУД, УМ И КУРАЖ. Съвсем сигурно е при това, че без здраве успехът е невъзможен…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190267
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575