Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.07.2012 05:02 - КИЛОГРАМИТЕ УБИВАТ!
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1566 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.07.2012 05:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                 

                                          
ДВИЖЕНИЕ, ДВИЖЕНИЕ И ПАК ДВИЖЕНИЕ



image

 

Според изследване, публикувано в специален брой на най- авторитетното медицинско списание "Лансет", липсата на физическа активност е причина за един от всеки десет смъртни случая в света!

Само през 2008 г. липсата на физическа активност е била причина за 5,3 милиона смъртни случая. "Ролята на физическото бездействие продължава да се подценява, въпреки съществуващите солидни доказателства за неговото влияние върху здравето", посочва д- р Харолд Кол от Тексаския университет.

Според д-р И-Мин Лий от "Харвард медикъл скул" в Бостън, 6-10% от четирите сериозни незаразни болести (сърдечно-съдови заболявания, диабет от тип 2, рак на гърдата и на дебелото черво) се дължат на факта, че по-малко от 150 минути седмично се упражнява умерена физическа дейност, както препоръчва Световната здравна организация. Тази препоръка се равнява на 30 минути бързо ходене пет дни в седмицата.

Според друго изследване, направено в 122 страни под ръководството на д-р Педро Халал от университета "Пелотас" в Бразилия, една трета от възрастните и 4 от всеки 5 юноши в света не полагат достатъчно физически усилия, което увеличава с 20-30% рисковете им да се сдобият със сърдечно-съдови заболявания, диабет или някои видове рак.

Особени усилия са необходими в страните с ниски и средни доходи, където икономическите и социални промени могат бързо да намалят физическата активност, свързана дотогава с работата и транспорта.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190769
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575