Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.04.2012 03:27 - ИЗУМИТЕЛНО!
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 2427 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 02.04.2012 03:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                               НОВ ТРИУМФ НА „ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ”

 

Български учени изобретиха умна флашка, която вече може да претърси компютър с памет от 500 гигабайта за час и да установи съдържа ли той порно. Досега това се правеше ръчно и отнемаше седмици и месеци.


Софтуерът е на учени от Техническия университет в София и Института по информационни и комуникационни технологии на БАН, както и от европейски участници. Продуктът е част от международен проект от програмата на Европейската комисия "Защитена интернет мрежа", обясни проф. Огнян Бумбаров, който ръководи българския екип. Нарича се Forensic Image and video examination support, което означава "спомагане при разследване на криминални престъпления, съдържащи снимков и видеоматериал". Целта на разработката била да се подпомогне работата на експертите от ГДБОП и сходни европейски звена за разследване на цифрови престъпления при намирането на материали с детско порно в интернет пространството.

На памет като флашка се инсталира система, която проверява компютрите на заподозрени и установява дали съдържат материали, които могат да бъдат отнесени към разпространението на порнография или педофилия. Материалите в компютъра на заподозрения се маркират. Всяка снимка или видеоматериал се обозначава с различно ниво на опасност, те са 3 - безопасно, средно и опасно. Определените с горното ниво означават детска порнография.

Проверката на даден материал става на базата на обработка и анализ на изображения (снимки) и видеоматериали. Всяка картинка се анализира, като първата стъпка е да се открие има ли порнографско съдържание по принцип. Една от основните задачи на българската страна е да определи дали този материал може да се класифицира като детско порно. Това става, като се отделят лицата на хората и въз основа на характеристиките им се прави анализ на възрастта.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   успех,   триумф,   гениалност,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Шансът старци да са създали хубавата програмката клони към нула,
02.04.2012 07:11
лошото е, че по традиция у нас едни се трудят, а други триумфират от труда им.
цитирай
2. apostapostoloff - А пък шансът някой самовлюбен и
02.04.2012 12:19
празногалав млад маниак да направи нещо важно и полезно отдавна е равен на НУЛА. Защото за великите неща се изисква ЗРЕЛОСТ. Пък и ВСИЧКО на този свят ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАУЧЕНО!
цитирай
3. kolevdobri - Баси!
15.04.2012 11:31
И сега ко ша праим? Хайде детската порнография не ни влече, поне нас, нормалните хора, ама ПОРНОТО! Как смеят да посегнат на него?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202518
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575