Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
15.12.2011 04:13 - ОФИЦИАЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 3803 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 26.05.2012 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                             

                                                   
МИЖИ, ДА ТЕ ЛАЖЕМ!


                                         image

 

Всеки средно интелигентен човек разбира, че съвременната телевизия преследва главно две цели: тя се стреми да манипулира и дезинформира зрителите.

 

Ярко доказателство за това са сутрешни блогове на БНТ и Нова телевизия. Ще се спра на емисиите от 12. 14. 2011 г. и ще започна с БНТ- телевизията, която, кой знае защо, някои наричат „БНТ Педал Лайно”…

 

Тази изключително тъпа и скучна телевизия както винаги предъвкваше незначителни неща… Защото темата за така нареченото „тютюнопушене” е крайно незначителна. Тя, строго погледнато, е личен въпрос на всеки един от нас. Личен въпрос, който всеки решава по своему.

 

Както можеше да се очаква, думата бе дадена на един „експерт”- някой си доктор Костов, който бил някакъв си началник. Че като почна да лъготи този тип! В България ежегодно от рак на белите дробове се разболявали 4000 души. Научно доказано било, че те са се разболели от „тютюнопушенето”.

 

Само дето доктор Мунчо забрави да ни осведоми кога, от кого и как е било „доказано” това. Водещата благоразумно си замълча. Как няма да замълчи- нали е на ясла в държавната телевизия и трябва да подкрепя (поне с мълчание) инициативите на властта.

 

Ако тази дамичка беше истински журналист, тя трябваше да зададе на доктора- шарлатанин следните въпроси:

1.  Кой учен или научен колектив е доказал, че пушенето предизвиква рак на белите дробове???

2.  Кога и къде е станало това???

3. Къде и как са документирани тези „доказателства”? Казано другояче, в кои научни трудове, студии и монографии можем да открием доказателства за вредата от тютюна???

4. Вярно ли е, че заболелите от рак на белите дробове са около 3000 души, т. е. под 1 % от всички пушачи???

5. Вярно ли е, че повечето заболели от рак на белите дробове са НЕПУШАЧИ???

6. В България има над ТРИ МИЛИОНА пушачи. След като е научно доказано, че  пушенето причинява рак на белите дробове, защо тогава заболяват само НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДУШИ, а останалите МИЛИОНИ пушещи негодници са  живи и здрави???

 

Още по- гадна беше картинката в Нова телевизия. Там всяка сутрин един главанак се изживява като духовен наставник на нацията. Не пропусна и вчера да се прави на Достоевски. Разсъждаваше на глас и зададе на още по- тъпия си събеседник въпроса (цитирам по памет): „Как става така, че у нас данъците са най- ниски, а цените на стоките са същите като на Запад?”

 

Този потурнак явно никога не е бил на запад, иначе щеше да знае, че цените на ВСИЧКИ СТОКИ в западна Европа са от два до десет пъти по високи от цените в България. Като започнем от градския транспорт (билетче за него струва в Европа 2 евро), минем през цигарите, които струват в Европа 5- 9 евро и стигнем до златните часовници, които са също така многократно по- скъпи в прехвалената западна Европа, където всъщност само въздухът е на далавера.

 

В тази връзка ще спомена и един куриозен факт, „изтъркулил се” преди малко в Мрежата. Много прокопсалите норвежци така са оплескали нещата, че нямат  масло на пазара. Килограм масло струвал вече в тази такааааа заможна страна цели 700 евро!

 

На всичко отгоре този телевизионен Мунчо не чете. Ако четеше, щеше да е прочел проучването на Евростат, в което кратко и ясно е казано, че България е НАЙ- ЕВТИНАТА СТРАНА В ЕС! Можеше и справчица да направи в Google, ама аз лично съм се убедил, че глупаците по правило са мързеливи.

 

Боже, прибери си най- сетне вересиите, Боже! Натикай Мунчо обратно в „Под игото”, за да не слушаме всеки ден идиотщини от телевизионния екран!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.SuperAstro.net




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Апостолов, цигарите наистина са ...
15.12.2011 07:52
Апостолов, цигарите наистина са вредни. Няма какво да се спори по това.Преди да ги спра работех като програмист с две пепелника от двете ми страни и по две кутии за десет часа. Като ги спрях две години храчих кафяво. Имам двама приятели ,които хванаха рак на белите дробове и проклинаха цигарите, но като се прекатури каруцата, пътища много. Миналата година заболелите от р.б.д са 31 000 души а тая година за вече 33 000. Ясно е ,че за да се активира рака пушенето е само едноот необходими те условия, а стреса и срива в имунната система са достатъчните. Така че не всеки го хваща.Зависи от много фактори, но със сигурност вероятността да се хване рак е 5 пъти по-толяма при пушачите.
цитирай
2. анонимен - Ще се смея на глас и ще злорадствам, ...
15.12.2011 08:51
Ще се смея на глас и ще злорадствам, когато забранят пушенето на обществени места и всички многознаещи пушачи ще излизате пред заведенията като кучета да пушите на студа, а аз ще стоя вътре на топло и ще злобея.

И естесветно, че пушенето е вредно за здравето !!! Хич не ми давай някакви си излислени статистики.
цитирай
3. apostapostoloff - kushel пушенето е полезно!
15.12.2011 11:08
Това твърдение е точно толкова вярно, колкото твърдението, че пушенето е вредно. Нали знаеш- "невинен до доказване на противното"!

Ти на идиот ли ще ме правиш бе?! 50 години пуша и се чувствам отлично. Така се чувстват всичките ми пушещи приятели. Виж тези, които не пушеха, измряха, преди да са навършили и 60 години.

Не ми разправяй глупости за някакви приятели с рак на белите дробове- не ме баламосвай! Намерил си църква да се кръстиш- точно ти с пилешкия мозък и килийното образование се правиш отново на интересен!

И недей да дращиш гнусните си идиотщини в блога ми, защото веднъж вече те предупредих- ще ми кипне и ще ти ТАКОВАМ ОНАКОВАТА!

Заболелите от рак на белите дробове през тази година са ПОД 3000 души. Около 2000 от тях са НЕПУШАЧИ! През всичките отминали години заболелите от рак на белите дробове са около 3000 души.

Стигаме отново до ВАЖНИЯ ИЗВОД: пушенето е много, много полезно. Вредно е само за разни генетично увредени дегенерати.
цитирай
4. apostapostoloff - Пушенето е вредно САМО за анонимни отрепки като теб!
15.12.2011 11:09
анонимен написа:
Ще се смея на глас и ще злорадствам, когато забранят пушенето на обществени места и всички многознаещи пушачи ще излизате пред заведенията като кучета да пушите на студа, а аз ще стоя вътре на топло и ще злобея.

И естесветно, че пушенето е вредно за здравето !!! Хич не ми давай някакви си излислени статистики.


От всеки твой ред личи, че си генетично увреден дегенерат, който не само че не бива да пуши, ами не бива и да ебе, защото децата му ще са същите изроди като него!
цитирай
5. анонимен - Апостолов, що за реакция на един ...
15.12.2011 15:21
Апостолов, що за реакция на един добронамерен коментар, не разбирам. То обиди, то хули и защо? Казвам ти истината. Ако не ми беше неудобно, можех да ти кажа и за четири случая в момента в блог.бг. Капут, пилешки мозък, килийно образование, звучи много тинейджърски, не мислиш ли?
цитирай
6. apostapostoloff - Тийнейджърски са твоите коментари!
15.12.2011 17:20
И аргумените към тях. Един мой приятел..., т. е. една жена в трамвая ми каза, че пушенето е вредно. Няколко пъти те предупредих да не ми губиш времето с тъпите си коментари, ама ти упорито ми се правиш на специалист по всичко.

Не мога да търпя бунаци като теб, които дори не са и чували за това, че първите сериозни проучвания на никотина се извършват едва от няколко години в Harvard Medical School. От същите учени, които разбиха на пух и прах идиотските теории на кретени като Костов за вредата от кофеина. След 20- годишни изследвания те установиха, че кофеинът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗЕН.

Първите резултати от техните сегашни изследвания сочат, че никотинът е също така полезен- той е най- добрият естествен антидепресант и е ЕДИНСТВЕНАТА естествена защита срещу болестта на Алцхаймер. Установили са също така, че не съществува НИКАКВА връзка между никотина и която и да е болест.

Виждаш ли сега, защо ми се повръща от теб?! Трябва да обяснявам на някакви малоумни аборигени неща, които те би трябвало да са прочели, преди да дават мнения по въпроса.

Не дращи повече глупости тук! Този блог не е за теб- много ти миришат краката за него. На цървули...

Освен това тук не става дума за пушене, Мунчо, а за НЕКАДЪРНА ТЕЛЕВИЗИОННА ЖУРНАЛИСТИКА. То бива, бива простотия, ама чак пък толкова!...
цитирай
7. kolevdobri - Без да вземам страна...
15.04.2012 19:46
Преди години граждани на САЩ и Канада не спечелиха ли дело срещу големите тютюневи концерни за увреждания, следствие на тютюнопушенето? Знам и твърдя, че стресът и "стягането" от всичко и за нищо вредят на организма повече от тютюна, но ако има възможност да се защити тезата, че тютюнът не е вреден, защо да не се предоставят тези аргументи на Бритиш Америкън Тобако, примерно. Вероятно ще платят маса пари, ако има сериозни доказателства в тази насока.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198324
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575