Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.12.2011 03:57 - БИБЛИЯТА НА ИДИОТА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 5752 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 11.12.2011 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                           ТЕЛЕВИЗИОНЕН ЖУРНАЛИСТ:

 

                             КРЪСТОСКА МЕЖДУ КУРВА, ЛАЙНО И ТЪПАНАР

image

Телевизия в България се прави лесно. Има обаче едно условие. За да имаш успех в телевизията, трябва да си отявлен простак. Останалото е лесно, защото структурата на българските телевизионни предавания е пределно проста. Да разгледаме отблизо шундьоврите на „мастити” нашенски телевизионери…

 

„НА 4 ОЧИ”

 

В това предаване водещата Цвета Ризова прави интервю с… Цвета Ризова. Тя кани, разбира се, разни главанаци в студиото, но това е от кумова срама. Просто защото няма как.

 

Предаването протича по следния начин: най- напред Цвета цели 10 минути задава безконечен, заплетен и объркан въпрос. Поканеният абдал точно започва да отговаря и Цвета го прекъсва. След което тя започва да отговаря сама на поставения от нея въпрос.

 

За разнообразие използва и друг похват. Гостът започва да отговаря, но тя пак го прекъсва най- просташки и му задава друг въпрос, който по правило няма нищо общо с предходния. След което отново Цвета си отговаря сама на този въпрос. Нейното бръщолевене няма край, защото, като типичен полуинтелигент от московско- ориенталски тип, тя си мисли, че знае и разбира всичко.

 

„НЕУДОБНИТЕ”

 

И тук структурата е същата. Михнева- Димитрова задава на поредния баламурник в студиото безконечни и объркани въпроси, а сетне сама си отговаря. И прекъсва ли, прекъсва търпеливия лапнишаран. Той обаче, вместо да и тегли една майна и да напусне студиото, се блещи насреща й и си трае…

Най- интересното е това, че от всичките нейни СТРАШНИ разкрития НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА! Какво като е уличала тоя или оня в нередни или незаконни действия? Последствия няма никакви, а вината за това се приписва на българското правосъдие. То, аслъ, само това оставаше- прокуратурата да повдига обвинения, основани на някакви шашави телевизионни предавания!

 

Тази дамичка май изобщо не съзнава, че е напълно безполезна, че цялата пушилка, която вдига, щеше да бъде смешна, ако не беше толкова жалка… Това, впрочем, може да се каже за цялата така наречена „разследваща журналистика”.

 

„НЕКА ГОВОРЯТ”

 

За да не помислите, че съм женомразец, ще разгледам маймунджилъците и на този бивш милиционер. И тук същото- Росен Петров разговаря предимно със себе си. От отговорите на неговите "събеседници" от време на време се чуват само по няколко срички...

Със себе си (ама много тихо)  разговаря и Мартин Карбовски в

 

„КАРБОВСКИ ДИРЕКТНО”

 

Характерно за този нашенски културтрегер е това, че не умее да формулира въпроси и може би затова непрекъснато мрънка нещо под носа си. Ще си позволя да го перифразирам: „Карбовски яде лайна по Нова телевизия”.

 

Както и да превключваш- все едно и също. Камелия разговаря със себе си, Кулезич не пада по- долу. За професор Ганьо Вучков пък изобщо да не говорим. От неговите безкрайни монолози става ясно едно: за него всички са маскари и туй то.

 

Та такива ми ти работи… Преди време литературата извисяваше и облагородяваше човека, а днес телевизията го принизява и подлудява. Телевизията не е нищо друго освен обида за здравия разум и добрия вкус. Прави са комай онези, които наричат тази медия “библията на идиота”…

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. joysii - Не гледам вече говорилните. Само ...
05.12.2011 16:18
Не гледам вече говорилните.Само отвреме навреме,колкото,за съжаление,да се убедя,че са чисти скучни монолози.Даже и на новините хвърлям по едно бегло око. Там пък -крими хроника.
Затова си гледам филмчета или national geographic,историческия канал, фешън....някои от тези за възрастни:):)...
Поздрави,Толи.
Хубав постинг.
цитирай
2. apostapostoloff - Благодаря за хубавите думи!
05.12.2011 16:35
Ама ние да не сме от един баща правени бе, миличка? Защото и аз само това гледам. Плюс големи международни мачове и стойностни игрални филми.
цитирай
3. joysii - Аз 90 минути да зяпам как някой гони ...
05.12.2011 19:49
Аз 90 минути да зяпам как някой гони топката,не мога.
Когато сме в компания и всички се пулят в играта ,обикновено се интересувам от прическите на футболистите,фигурите,дрешките,кой къде паднал, а ако се сбият, тогава наистина се оживявам и ставам съпричастна със случващото се на терена.:)
Виж, филмите..това ми е нещо като едва контролирана мания.
цитирай
4. apostapostoloff - И аз щях да съм като теб по отношение на футбола, но
06.12.2011 02:06
когато родителите ми преди години се преместиха на Редута, се оказа, че сме съседи с Гунди. Запознах се с него и той ме запали по футбола. И сега внимавай!

Заселих се в Младост 2 и се оказа, че съм съсед със... Стоичков. Странни, загадъчни съвпадения, нали? Ама и с него се запознах, и с него гоних топката в кварталното училище.

Казано накратко, имах много добри учители, които ми разкриха красотата на тази крайно интересна игра, за която Чърчил е казал:
"Футболът е най- интелигентната игра, която се играе от най- големите простаци."
цитирай
5. rustam - много точен анализ!
07.12.2011 00:48
Ще си позволя само да добавя, че първооткривател на тактиката " задай въпрос и отговаряй сам на него" етточно Маргарита Михнева.
Освен това Карбовски е нагъл манипулатор от най-елементарен тип - следващ принципа "Давай само едната гледна точка - другата страна да го духа"
цитирай
6. apostapostoloff - Прав сте-
07.12.2011 04:45
Михневица е първооткривател на разговора със себе си в ефир. От години тази отвратителна персона лази по нервите на зрителите.

Що се отнася до Карбовски, то той е толкова долнопробен, че не си заслужава да си губим времето с него...
цитирай
7. demonwind - По нашата телевизия
07.12.2011 14:26
върви масова психоза, насаждана умишлено. Новините са пълни с починали бебенца и родилки (като че ли на Запад не е същата работа, че и по-зле), катастрофи с много жертви, напоследък подпалени коли (направете си Каско, иначе - фламбе - стари изпитани методи още от зората на ВИС и СИК, само че сега прилагани "по-цивилизовано") и какво ли още не.
Да са живи и здрави обаче торентите - там има Космос на Сейгън (мога да го гледам без почивка), купища документални филми на всякаква тематика. От телевизиите най-готината е Фиеста, където поне дават рецепти от цял свят и други интересни предавания. Странното е, че дори по детската CN дават безумно идиотски детски (има едно, в което главния герой Чалгър (чалгар?!?) пърди и уригва през цялото време, а аз после се чудя защо малкия току ни изложи на някоя семейна сбирка) и няма кой да направи нищо.
Карбовски иначе е като Луцифер - осветява най-тъмните кътчета на човешкото битие, само дето нещата, дето лъсват, те карат в депресия още от съботата ;)
С една дума - ТАЛАШ... Но изборът е наш...
цитирай
8. apostapostoloff - Правилно!
07.12.2011 16:49
Правилно сте схванал същината на въпроса. Аз, освен всичко друго, съм и журналист на свободна практика. Имам стотици публикации в печата и много добре знам, че лошите новини продават. Уви...

Освен изброените от вас телевизии, съществува и... ИНТЕРНЕТ, където човек има право на напълно свободен избор. Интернет е нашето спасение! Хвала тебе, Господи!
цитирай
9. apostapostoloff - Завиждам ви!
09.01.2012 15:22
Спестила сте си много ядове и разочарования. Пък и гледането на телевизия си е чисто губене на време.
цитирай
10. svilen75 - Добре, . . . ама си забравил Барек...
01.02.2012 14:17
Добре, ... ама си забравил Бареката. Дори не си направих труда да науча как се казва предаването му по ТВ7, но няма особено значение, защото официално е ПР предаването на ГЕРБ. По-реалистично надупване пред управляващите никъде не съм виждал.
цитирай
11. kolevdobri - Телевизията ли? Ужас!Такава промивка на мозъци!
15.04.2012 20:04
Като че ли са създадени да всяват страх. Виждате как весело момиче на около 20 години тича по поляната и след това кара колело. Косите се веят като пролетна разлистена гора. Усмивката не слиза от лицето. Всяка частица от тялото казва, че това младо създание е щастливо. А на нас ни прочитат на този фон следния текст: "Дали Тони щеше да бъде толкова щастлива, ако имаше рак на матката?". И след това, веднага ни дават РЕШЕНИЕТО, което трябва да купим. Колкото се може повече и колкото се може по-бързо. Затова 80 % от новините са криминална хроника и ни занимават с тези, които не си вършат добре работата - прокурори, полицаи и съдии - с техните нерешени случаи. Като го изплашиш добре един народ, после можеш да правиш с него каквото си поискаш. Хем го шибаш, хем и после го караш да си плаща за доставеното ти удоволствие. Е на това му се вика върховна политическа управия. Тази управия има нужда точно от такава телевизия. Да е жива и здрава мрежата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190173
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575