Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.07.2011 04:38 - СВИНЩИНА
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1306 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 12.07.2011 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image                     

                           
        
           ОТВРАТИТЕЛНА НИЗОСТ

 

 Радио- работничката Ангелина Пискова пак се изцвъка в блога. Ето какво пише тази хубостница в една нейна публикация:

 „Статистиките неумолимо сочат едно и също от началото на прехода - българите сме най-бедните на Балканите, оставаме най-бедни сред другите страни-членки от ЕС, доходите ни са най-ниски. За средната ни класа не се предвижда глътка въздух в дългосрочен план. Тоест, законодателите ни обричат на продължение на един познат модел - лотиноамериканския, с един процент особено богата класа и останалата 99 на сто, която се чуди как да свърже двата края. И обещава ненаказуемост на тези, които забогатяха на наш гръб, за да останат и продължат безметежното си съществуване в този един процент.” (Умишлено съм запазил правописа и!) 

 

Статистиките ли?... Кои статистики? Последната статистика на „Евростат” например сочи, че България е най- евтината страна в Европа. Друга една статистика нарежда България на 42-о място по качество и стандарт на живота в света! Много зад нас са страни като Сърбия, Албания, Турция, Румъния и Гърция. Което означава само едно: за някакви 20 години от „обрулена страна” България се превърна в БАЛКАНСКИ ЛИДЕР!

 Това призна дори зам.-държавният секретар на САЩ Никълъс Бърнс: „България има впечатляващ опит в реформите, показва сериозна икономическа дисциплина и напредък в борбата с престъпността. Политиката в страната е добър модел за държавите от Балканския полуостров.” 

  

Далеч по- важни са обаче следващите статистически данни:

 

- 94 % от българите притежават недвижима собственост- апартаменти, къщи, вили и земи, докато 92 % от европейците не притежават НИЩО- нито имоти, нито пари!

 

- в 12 000 000 влога българите имат спестявания за над 30 МИЛИАРДА лева!

 

- 27 % от българите заявяват, че са МНОГО доволни от живота си!

 

- стотици хиляди българи прекарват отпуските си зад граница, най- вече в западналите страни на ЕС- Гърция, Испания и Португалия, където мнозина буквално се борят за физическото си оцеляване.

 

- България и Естония са отличниците на ЕС- това са страните с най- нисък бюджетен дефицит и незначителен външен дълг.

 

 

В тази връзка трябва да разясня и още нещо, което е много, ама много важно! Полуграмотните ни журналя непрекъснато пресмятат доходите на българите в евро, като изхождат от официалния междубанков курс. Обаче! Тези нашенски чукундури явно не разбират, че този курс (1 € = 1, 955 лв.) няма нищо общо с действителността.

 

Въведеният в страната ни валутен борд превърна българския лев в НАЙ- СИЛНАТА ВАЛУТА в ЕС. Казано другояче, 1 български лев има към днешна дата покупателните възможности на поне 2- 3 евро! И тъй като в наши дни средната заплата у нас гони вече 1000 лева, това означава, че българите получават едни от най- високите заплати в Европа.

 

На всичко отгоре тези пари се облагат със символичен данък, докато западноевропейците плащат осигуровки и данъци, които надхвърлят 60 % от брутното им възнаграждение! А след това тези нещастници трябва да плащат и убийствени НАЕМИ, защото, както вече споменах, повечето от тях НЯМАТ СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА!

 Какво излиза? Излиза, че Пискова грубо и нагло дезинформира своите  читатели!

 Ето какво е скалъпила по- нататък в пасквила си тя:

 ”Всеки от вас сигурно се е разходил в столични квартали като "Драгалевци" и "Бояна", запознал се е с шикозния кич на новобогаташите под формата на къщи, пардон, по-скоро на вилаети, ако се имат предвид строителните мащаби. И всеки си е казвал: "Тук са и част от моите пари". И аз в това число. /Нашите новобогаташи, за съжаление, нямат и вкус/. И се е надявал водата да се избистри и нещата да излязат наяве.
  Не би...”

Звучи познато, нали? Преуспелите хора са гадове и толкоз! Всичките, без изключение. Те са забогатели на наш гръб. Дръжте ги, разкъсайте ги, изяжте ги!

То бива, бива примитивизъм и злоба, ама чак пък толкова не бива. Пискова е готова да удави в капка вода всеки, който има и 5 лева повече от нея!  Защото смята, че щом някой има повечко пари, той със сигурност ги е откраднал.

 

Откраднал ли е парите си милионерът Вежди Рашидов, който има къща в един от споменатите квартали?! Откраднали ли са парите си Николай Гяуров, Къци Вапцаров, Иван Звездев, дует „Ритон”?... Защото и те притежават разкошни къщи.

 

Всеки в тази държава си има име, адрес и ЕГН. Нека Пискова назове хората, които са откраднали НЕЙНИТЕ пари, за да си направят къщи с тях. И да престане да разтяга локуми, да дрънка и дращи глупотевини, сеейки по този начин омраза и неокомунизъм.

 

Не е зле Пискова и Сие един път завинаги да разберат, че бедните са бедни, защото са прости. Древните са проумели това и са го формулирали така: "Глупостта е майка на всички злини."

Големите пари се печелят само с МИСЛЕНЕ. С мислене, талант, необикновени способности и… неимоверен труд. А не от заплата в държавно учреждение. Не е зле да запомнят и това: НИКОЙ НЕ Е ЗАБОГАТЯЛ СЛУЧАЙНО!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net


Last minute: Безнаказаност ли?... Още малко статистика: само през тази година 75 души са били уличени в корупция и са получили ефективни присъди за това.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Много лошо си я
11.07.2011 06:06
засрал тая маймуна. Ама хак и е- тя отдавна си го търсеше!
цитирай
2. apostapostoloff - Всекиму- своето!
11.07.2011 07:33
Животът е много справедлив, защото на този свят всеки получава точно това, което заслужава!
цитирай
3. rustam - Много точен
11.07.2011 19:01
и аргументиран анализ. Поздравления за начина, по който разбиваш на пух и прах "свободните съчинения" на Радиоточката.
Какво да се прави, днешната нашиа журналистика е слязла на ниво доклад на дружинна пионерска ръководителка.
Това е манталитетът на Пискова.
цитирай
4. teodordetchev - Г-н Апостолов, както знаете, Вие сте добре дощъл гостенин в блога ми, но ...
12.07.2011 11:08
... нападките Ви към г-жа Ангелина Пискова са просто неуместни. Не съм психоаналитик и не се неамам да тълкувам, какво се крие зад Вашата агресия срещу една жена, която е видимо интелигентна, обществено ангажирана и симпатична. Замислете се сериозно, дали не трябва да самоанализирате начина по който "въздавате справедливост".

Бъдете жив и здрав !
цитирай
5. apostapostoloff - Г-н Дечев,
12.07.2011 16:37
аз не "въздавам справедливост" и не съдя никого. Аз излагам само моята гледна точка. И толкова!

Моето становище явно не съвпада с вашето и вие реагирате остро. Прекалено остро дори. Това говори само за едно: вие не ставате за държавник, за ръководител изобщо, защото на един висок пост вие ще бъдете обществено опасен с вашата нетърпимост към чуждото мнение.
цитирай
6. teodordetchev - Г-н Апостолов, при цялото ми уважение, в момента Вие ги усуквате по килифарски.
12.07.2011 22:31
Помислете сам, пък си отговорете - не е нужно дори да отговаряте на коментара ми.

Първо наричате "Отвратителна низост" един напълно резонен и съвсем не "изсмукан от пръстите" коментар на една от добрите журналистки в държавните ни медии.

След това, неколцина "съвестни граждани" Ви ръкопляската и сакндират, че "радиоточката" си го била получила.

След това аз Ви казвам нещо, за което изобщо не твърдя, че е било много сърдечно, но със сигу2рност не е било истерично и Вие подскачате като ужилен и се жалите на прогресивното човечество, че съм бил много остър.

Вярно е, че откакто измислиха "равните възможности между половете", кавалерството отиде на втори план, но струва ми се, че Вашите квалификации за "отвратителната низост" са недопустими. Моят коментар, който търпеливо трябваше да изчака цензурната Ви комисия да го одобри, е много октави по-ниско от Вашия възмутен писък, че някой говори "срещу правителството на Негово Величество Султана", както вероятно би казал Кирияк Стефчов.

Ако бях толкова остър, колкото сте агресивен Вие по отношение на г-жа Пискова, едва ли калемът на цензурата щеше да ме отмине.
цитирай
7. apostapostoloff - Все цензура и полицейщина
13.07.2011 04:26
ви се привижда на вас... Ама както и да е... Пак ви казвам- ЗА МЕН писанията на Пискова са чиста проба дезинформация и насъскване, а вие си мислете, каквото щете.

И не бъркайте блога ми с дискусионен форум- аз нямам намерение да споря с когото и да е. Защото съм много начетен човек, чел съм дори Оскар Уайлд, който го е казал най- добре: "Спорят само безнадеждните кретени."

В ситуацията, в която се намирате, вие би трябвало да се занимавате най- вече със собствните си проблеми. Защото те са МНОГО сериозни.

Накратко: вие се опитвате да продадете на избирателите "стока", която месеци наред беше обявяване за калпава от всички медии. Работата е там, че нямате в редиците си експерт по маркетинг, който да убеди избирателите в противното.

Аз знам за какво говоря, защото преди промените ръководех маркетинга на БАН, след това на БЗНС; сетне бях имидж мейкър на акад. Николай Тодоров, а най- накрая и на отец Гелеменов. Успоредно с това аз катадневно рекламирах и себе си и ето че вече 21 години съм на върха!

За това мислете, за това! За МАРКЕТИНГ И РЕКЛАМА! А не за мен и Пискова. Губите ценно време в безполезни спорове по блогчетата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196609
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575