Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.06.2011 04:05 - ТЪПАЦИ БЕ, ТЪПАЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 3085 Коментари: 25 Гласове:
11

Последна промяна: 30.06.2011 05:25


imageimage

 

                                „В ТЕЛЕВИЗИЯТА РАБОТЯТ САМО ТЪПАНАРИ”

Това за тъпанарите е мисъл на Теди Москов. Оказа се, че е напълно прав. Само един пример…

Гледам вчера прегледа на печата по Нова телевизия, слушам двамата дърдорковци и се дивя на безграничната човешка глупост. Казват им хората от „Евростат” в прав текст, че България е най- евтината страна в ЕС, че всичко е поне два пъти по- евтино тук, ама те, нали са си умници, веднага подмятат, че заплатите в Дания са 10 пъти по високи от нашите. Така ли е в действителност?

 

Една от най- високите заплати в Дания възлиза на 30 000 датски крони (датчаните упорито отказват да приемат еврото). Тези 30 000 крони се равняват на 7800 лева. Страхотно, ще изреват повечето от вас. Не бързайте да се възхищавате… Защото става дума за БРУТНА работна заплата. Следват удръжките… Страховитите удръжки! Ще ви ги изброя:

 

Здравната и работна осигуровка възлизат общо на 16 %. От първоначалните 30 000 крони остават вече само 25200. Следват общинските данъци, които възлизат на 24 %. Ето че останаха 18400 крони. Сега идва данъкът общ доход, който, представете си, е между 40 и 60 % (прогресивен данък). В крайна сметка остават между 10 000 и 14 000 крони. 14 000 крони се равняват на 3 615 лева, ама… Забравихме най- важното.

 

За разлика от нас датчаните са БЕДНИ! Да, БЕДНИ са, защото 94 % от западноевропейците нямат като нас жилища, къщи и имоти. Те живеят под наем. Пък наемите... Остави се... Наемите са много, ама много високи. Познайте какъв е наемът за едно двустайно жилище в Копенхаген?! Няма да ви мъча- наемът за едно такова скромно жилище (заедно с режийните) е около 2 500- 3 000 лв.! Колкото и невероятно да ви звучи това.

 

Не казах нищо за цените… Ами да ги спомена… Дания е най- скъпата страна в Европа, защото 1 кг. хляб струва там 4, 50 лв., 1 л. мляко- 2 лв., 1 кг. свинско- 17 лв., 1 кг. сирене- 22 лв., кило банани- 4, 40 лв., 1 кг. кафе- 16, 70 лв., 1 кг. картофи- 2. 40 лв., обядът в ресторант струва поне 80 лв., а ако се повозите на такси, за 5 километра ще ви вземат 26- 27 лв.

 

Та колко пъти са по- високи заплатите в Дания?!

 

Много е трудно за мнозина да проумеят, че палачинката се обърна. Стана така, че на запад вече действително се живее трудно, живее се зле. В страни като Португалия и Испания хората дори едва свързват двата края. За Гърция пък изобщо да не говорим… Виждате, че и на датчаните никак не им е леко.

 

В България вече се живее доста добре. Особено ако си образован, интелигентен и работлив. Макар че прононсираните идиоти от нашите отвратителни медии ежедневно ни внушават обратното. Майната им, не обръщайте внимание на тази измет. Защото е прав големият датски философ Кикегаард като твърди: „Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист.”

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net




Гласувай:
11



1. kass - apostapostoloff
30.06.2011 09:45
Ми датчаните какво се чудят та не вземат да се преселят у нас, тук си е хем хубаво, хем евтинко... :))))... Те май се пробваха няколко английски пенсионери, ама май си тръгнаха набързо :)....
цитирай
2. apostapostoloff - Вие защо сте анонимен?!
30.06.2011 15:09
анонимен написа:
Позволете ми да не се съглася с вас относно цените в Дания. 30 000 крони далеч не е една от най-високите заплати тук. Един току що завършил магистър без никакъв стаж започва на 32 000 крони, а да не говорим за лекари и учители, чиито заплати надхвърлят 50 000 крони месечно. Истина е, че почти половината от тях отиват за данъци, но дори и с останалите можеш да живееш нормално. Цените са много по-високи, да, но специално за храната, ако купуваш само на намаление излиза колкото в България, че дори понякога и по-евтино.В Копенхаген много хора живеят под наем, но в провинцията почти всички имат собствена къща с двор, а не някакъв мизерен панелен апартамент. Дай Боже всички българи да сме бедни колкото датчаните...


Защото лъжете! ВСИЧКО в Дания е поне 5 пъти по- скъпо от България. Вие какво- на идиоти ли ни правите?! Вчера излезе официалното изследване на "Евростат' и там ясно и недвусмислено е казано: България е най- евтината страна в ЕС, докато Дания е най- скъпата.

Стандартът на живота в Дания и България е един и същ. И там, и тук тези, които разчитат САМО на една заплата, живеят с около 600- 700 лв. на месец. Само дето датчаните плащат безбожни цени!

Тези 50 000 крони, за които бълнувате, ги получават мениджърите на мултинационални концерни, но те и тук взимат толкова.

Къщи на село имаме и ние, ама освен това имаме и апартаменти, вили, земи, гори. Средностатистическият датчанин е просяк, сравнен със средностатистическия българин.

И не лъжете така безобразно- статистиката показва, че 90 % от датчаните НЯМАТ НИЩО- нито имоти, нито пари. Макар че работят от тъмно до тъмно и са по- производителни от нас. Ние, българите, имаме жилища, вили, къщи, земи, гори и над 30 милиарда евро в банките. Такива са фактите, а когато фактите говорят, дори и емигриралите български идиоти трябва да мълчат!
цитирай
3. apostapostoloff - Глупости на търкалета!
30.06.2011 15:14
анонимен написа:
кажете как живеят пенсионерите при тях така ли бъркат в кофите за боклук


Аз не съм виждал български пенсионер да бърка в кофите за боклук. В тях бъркат само мангалите!

Време е да ви уврат тиквите- НИКЪДЕ, НИКЪДЕ не дават пенсии, които да стигат за охолен живот. Мъжът на сестра ми, която е женена в Германия, взима 550 евро пенсия. А наемът на двустайното им жилище е цели 750 евро! Нещо да кажете? Този немски пенсионер е многократно по- зле от българските пенсионери. Добре, че има жена да го гледа...

Много нашенски калпаци все още си мислят, че в западна Европа пенсионерите живеят в разкош. Нищо подобно няма! Всеки глупак, който в една капиталистическа страна има САМО ЕДИН източник да доходи, е обречен на НЕДОИМЪК!
цитирай
4. apostapostoloff - 60 000 англичани живеят тук!
30.06.2011 15:19
kass написа:
Ми датчаните какво се чудят та не вземат да се преселят у нас, тук си е хем хубаво, хем евтинко... :))))... Те май се пробваха няколко английски пенсионери, ама май си тръгнаха набързо :)....


Вие какво- на малоумна ли се правите или мислите, че сте много оригинална и духовита? В Гърция вече се лее кръв, в Ирландия, Португалия и Испания хората едва свързват двата края, на бунт вчера се вдигнаха дори и хладнокръвните англичани, ама нашата стрина Гана нищо от това не е разбрала.

Идете на запад, поживейте там, разберете как живеят хората, пък тогава си правете несръчни майтапи!
цитирай
5. lidislidis - Стани шеф на телевизията и те взимам!;)
30.06.2011 16:13
Барабар с телевизията! Отдавна съм ти хвърлила меракът!:)))
цитирай
6. анонимен - Нас от години ни трошат самочувс...
30.06.2011 16:50
Нас от години ни трошат самочувствието и ни навират фалшивия си стандарт, за да оставят нацията без поненциа, ани им се връзвами ,като най-големи наивници. Касс е добро момиче, но е от хората, които смятат, че вървим в правилната посока и скоро ще цъфнем и завържем. Т.е. още я люлее "Синята идея".
цитирай
7. apostapostoloff - lidis, обиждаш ме!
30.06.2011 17:13
lidislidis написа:
Барабар с телевизията! Отдавна съм ти хвърлила меракът!:)))


Обиждаш ме- не съм чак такъв тъпак, та да работя в телевизия.
цитирай
8. apostapostoloff - kushel, умират си от мъка, че ние...
30.06.2011 17:20
kushel написа:
Нас от години ни трошат самочувствието и ни навират фалшивия си стандарт, за да оставят нацията без поненциа, ани им се връзвами ,като най-големи наивници. Касс е добро момиче, но е от хората, които смятат, че вървим в правилната посока и скоро ще цъфнем и завържем. Т.е. още я люлее "Синята идея".


Умират си от мъка западняците и техните слуги тук, че ние имаме имоти, които те НИКОГА няма да имат.

Повечето били панелки... Че то панелки има и в Берлин, ама една панелка там струва над 200 000 евро! Тази сума е непостижима мечта за средностатистическия германец.

Той го знае и затова ни мрази. Тези примитивни, долнопробни твари бяха изиграни не само от Хитлер, ами и от всички политици след него, които им внушаваха, че са постигнали "икономическо чудо". А се оказа, че в крайна сметка имат само... на корема дръжката.

А нас Тато не ни измами- трябва да му се признае! Направи на всички ни апартаменти и туй то! Тато бе, Тато!
цитирай
9. vmir - Аз пък не мога да се начудя на нашенските лумпени, които продължават да точат лиги по гръцките заплати,
30.06.2011 17:21
а не обръщат внимание, че Гърция се бори с фалита. Ама какво различно да очаквам от нашенските тъпунгери, след като гръцките правят всичко възможно сами да докарат държавата си до фалит? Да бяха прочели как "справедливите" им протести се отразяват на кредиторите, на лихвите и на погасителните вноски, ама тарикат книга чете ли? Да бяха се позаинтересували поне от фалита, щом толкова неудържимо ги влече към него... тарикати.
цитирай
10. apostapostoloff - Ето и глупостите на една "италианка"
30.06.2011 17:32
анонимен написа:
Ходи да обясняваш на някой, който не живее в чужбина, колко са бедни чужденците, и колко са богати българите. Ти в коя държава живееш бе? Я иди в провинцията да видиш кой рови по кофите за боклук! ПЕНСИОНЕРИТЕ! Същите те, с много срам в очите, просят и по улиците пред някой магазин, защото не им достигат стотинките да си купят хлаб и млекце. Женена съм за италиански ПЕНСИОНЕР. И неговата пенсия е 2 200 евро месечно!!!!! Не говори глупости на хората, излез от розовия балон, в който си се настанил удобно. Това твойто си ми прилича на чиста идеологическа провокация, но скалъпена от неграмотни, и никога не живели на запад хораа.


Непрекъснато разни пропаднали емигранти ме заливат с помия и лъжи. Преди малко тази нашенка ми писа, че била женена за италиански пенсионер, който взимал 2 200 евро пенсия.

То бива, бива простотия, ама чак пък толкова не бива. И децата у нас вече разбраха, че най- високата пенсия в развитите европейки страни е 950 евро (ако имаш 45 трудов стаж), и почти цялата отива за НАЕМА!

Ама си много глупавичка бе, миличка. Просят у нас вече само мангалите, а пенсионерите на село имат, както споменах, имоти от които вадят много повече, отколкото им е пенсията. И изобщо, тези, които разчитат САМО на пенсия или заплата, не са редовни!

Драги тъповати емигранти! Всеки съди за другите по себе си. Аз не съм тъп емигрант, затова не ме правете на идиот. Няма В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да публикувам опашатите ви лъжи, примесени със злоба, гняв и обиди! Не се хабете, не ми пишете гадостите си! ЩЕ ГИ ТРИЯ!
цитирай
11. анонимен - Разгеле!
30.06.2011 17:33
Апостоле, най-накрая и ти се добра до първа страница! Най-вероятно статията, която си написал е много интересна. :)))
цитирай
12. lidislidis - Да и на мен ми прозвуча лъжовно пенсия от 2 200 и то в Италия?!
30.06.2011 17:33
Не се люти на емигрантите, ами пусни да видим тазгодишната ти почивка в снимки.Беше обещал.
цитирай
13. apostapostoloff - vmir, така е!
30.06.2011 17:37
vmir написа:
а не обръщат внимание, че Гърция се бори с фалита. Ама какво различно да очаквам от нашенските тъпунгери, след като гръцките правят всичко възможно сами да докарат държавата си до фалит? Да бяха прочели как "справедливите" им протести се отразяват на кредиторите, на лихвите и на погасителните вноски, ама тарикат книга чете ли? Да бяха се позаинтересували поне от фалита, щом толкова неудържимо ги влече към него... тарикати.


В Гърция кръв се лее, хората се трепят, но в България все още има измет, която не може да вникне в простата статистика, която е категорична: България е Балкански лидер. Точка! Толкоз!

Българите и Естонците са отличниците на ЕС! Точка! Толкоз!

Стандартът на живота в Гърция, Ирландия, Португлаия и Испания е по- нисък от стандарта на България. Обиколих тези страни наскоро и като опарен се прибрах бързо- бързо в България.

Палачинката се обърна и се сбъднаха библейските слова: "Последните ще бъдат първи!"
цитирай
14. apostapostoloff - clubmate, ти май си примитив, а?
30.06.2011 17:40
clubmate написа:
Апостоле, най-накрая и ти се добра до първа страница! Най-вероятно статията, която си написал е много интересна. :)))


Примитив, който не знае, че съм ПРОДАЛ на различни издателства и редакции цели 15 книги (виж ги в сайта ми www.Pisaneto.com) и хиляди статии. По този начин спечелих МАСА пари! А твоята първа страница не ме интересува изобщо. Можеш да си я завреш... нали знаеш?...
цитирай
15. apostapostoloff - lidis!
30.06.2011 17:41
[quote=lidislidis]Не се люти на емигрантите, ами пусни да видим тазгодишната ти почивка в снимки.Беше обещал.[/quot

2 200 евро пенсия получава един мой познат, който е бивш немски кмет. КМЕТ! НЕМСКИ КМЕТ!

А бедните италианци я взимат 500 евро, я не взимат...

Обещах и ще спазя обещанието си през следващата седмица! Снимките ми вече са готови.

Жалко, че не бяхме заедно с теб в Коста Брава. Щяхме направо да се изядем взаимно!
цитирай
16. diso - Вярно е, че даже турски пенсионери идват да живеят у нас
30.06.2011 20:58
с пенсиите си от по 800-1000 лева наши пари, за които работят до 48-52 годишна възраст... Но защо ли младите западняци не се заселват и не търсят работа тук? ... а само евтин алкохол и евтини проститутки...
цитирай
17. hoyden - Без да се обиждате,
30.06.2011 22:34
ама като Ви гледам тона и начина на писане, все едно професор Вучков слушам! Защото професора трябва да се слуша, не да му се говори, на професора мнението е крайно и меродавно, истината на професора е Великата истина...
Ужасен си, ей! Неприятен! Я си излез от задимената панелка и виж какво става из България!
цитирай
18. gosho568 - Напълно сте прав за журналистите!
30.06.2011 23:17
Мнозинството от тях, непрекъснато се оплакват и за самите тях, че взимат изключително малки заплати в сравнение с други страни. За този стандарт който е тук техните заплати са си достатъчни, но за отразяването на "истината" заслужават в пъти по-малко заплащане!
цитирай
19. lidislidis - Ти, пък! Ако се бяхме изяли, нямаше кой да пише в блога!:))
30.06.2011 23:40
apostapostoloff написа:
[quote=lidislidis]Не се люти на емигрантите, ами пусни да видим тазгодишната ти почивка в снимки.Беше обещал.[/quot

2 200 евро пенсия получава един мой познат, който е бивш немски кмет. КМЕТ! НЕМСКИ КМЕТ!

А бедните италианци я взимат 500 евро, я не взимат...

Обещах и ще спазя обещанието си през следващата седмица! Снимките ми вече са готови.

Жалко, че не бяхме заедно с теб в Коста Брава. Щяхме направо да се изядем взаимно!


Не обичам испанците и Испамия! Много са тъмни . Получавам фобия от тях!
Била ъм два пъти и едва издържах. Трябва да измислим някое друго пътешевствие с теб заедно.
По темата на поста си прав. Висок стандарт- ВИСОКИ ЦЕНИ И ДАНЪЦИ!
Само глупаците могат да се фукат и да лъготат. 90% от нашите емигранти са социално слаби или бачкат ,, като роби, но се срамуват да си го признаят, да не им се смеят в България.
Винаги съм писала истината. Във Финланд средната месечна пенсия е 1400 евро.
Това е нищо, все едно 140 лв наши. Така знам от познати пенсионери .
Поздрави и очаквам с нетърпение снимките ти в блога!;)))
цитирай
20. анонимен - Апостолов, ти удари в земята всички ...
01.07.2011 00:07
Апостолов, ти удари в земята всички "патриоти" Така се прави, а не да унижаваш собствения си народ.!
цитирай
21. apostapostoloff - diso, ама и вие задавате едни въпросчета...
01.07.2011 03:52
diso написа:
с пенсиите си от по 800-1000 лева наши пари, за които работят до 48-52 годишна възраст... Но защо ли младите западняци не се заселват и не търсят работа тук? ... а само евтин алкохол и евтини проститутки...


За какво да идват младите западняци- и тук, и там стандартът на живота е един и същ. Само че и тук, и там има безработица, а законите в ЕС повеляват чужденец да се назначава едва тогава, когато няма българи, желаещи тази работа.

И най- важното бе, мой човек: чужденецът НИКОГА няма да намери работа, защото НЕ ЗНАЕ ЕЗИКА. Толкова ли е трудно за разбиране, та трябва да търсите обяснение от мен? Та това са ОЧЕВАДНИ НЕЩА!
цитирай
22. apostapostoloff - Той щял да ме обиди, милият!
01.07.2011 03:59
hoyden написа:
ама като Ви гледам тона и начина на писане, все едно професор Вучков слушам! Защото професора трябва да се слуша, не да му се говори, на професора мнението е крайно и меродавно, истината на професора е Великата истина...
Ужасен си, ей! Неприятен! Я си излез от задимената панелка и виж какво става из България!


И професор Вучков, и аз сме изключително интелигентни, образовани, прочути и заможни хора. Моето име например фиурира на 1 200 000 места в Google!

Докато ти си една анонимна нула от циганската махала на Европа и НИКОЙ не се интересува от идиотското ти мнение.

Знам, че съм неприятен на простаците като теб, но никой не те принуждава да ме четеш? Нали така, пишляк?

Не живея в панелка, а в триетажна къща в края на "Оборище". Имам и двуетажна вила в Бистрица. Бих те поканил на гости, ама не си ми на годините, образованието, интелекта, общественото положение и парите.

Казано другояче, ти нямаш моята класа, моето ниво, моят формат. И никога няма да ги имаш! Защо да общувам с мършаляци като теб?!...

цитирай
23. apostapostoloff - lidislidis !
01.07.2011 04:02
Да се срещнем догодина на Олимпйската Ривиера. В Паралия Катерини например. Тия бедни гръцки маймуни сега вече са готови и гъзове да ближат, само и само да свържат двата края.
цитирай
24. apostapostoloff - Отвратителни глупости!
01.07.2011 07:19
анонимен написа:
кажете как живеят пенсионерите при тях така ли бъркат в кофите за боклук


Току що съобщиха по телевизията, че нашенски мошеник е успял да измъкне от една пенсионерка 80 000 лева, а от друга- цели 110 000 лева!!

Кофи за смет, а? Много, ама много си глупавичък бе, душко! Я се скрий някъде и недей да дращиш глупости в блога ми!

И още нещо: ако на някой не му харесва в България, да напусне страната и да търси щастието си другаде! Никой не го спира, никой няма да се разреве за него...
цитирай
25. gosho568 - Прав сте за наемните работници, но ...
01.07.2011 22:36
Прав сте за наемните работници, но няма никакъв смисъл да им обяснявате на спорещите, защото едва ли са се запознали поне малко със живота в друга страна и, че ако трябва да си вземат нормално жилище в чужбина и особено в капиталистическите страни в повечето случаи се изплаща во век и веков. Приятна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190425
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575