Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.06.2011 03:36 - ГРЪЦКАТА МИЗЕРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 6118 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 13.06.2011 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                  КОШМАР


След като през май се запознах с испанската мизерия, реших да отскоча и до Гърция, за която знаем, че е в плачевно състояние. Ето какво заварих там:

 Статистиката твърди, че най- ниската работна заплата в Гърция възлиза на 740 €. Тук му е мястото да отбележа три неща:

1. Става дума за БРУТНА работна заплата. За данъците, осигуровките, таксите и удръжките ще стане дума малко по- късно.

2. Не по- малко важно е един път завинаги да проумеете, че МЕЖДУБАНКОВИЯТ  КУРС няма нищо общо с реалния, т. е. 1 евро в никакъв случай няма покупателната сила на 1, 955 лева! Не след дълго ще разберете защо това е така.

3. Статистиката лъже! Убедете се сами:

Най- добре платени са работещите в банковия сектор. Те получават БРУТНИ заплати от 1080 €. Най- зле платени са работещите в машиностроенето. В този сектор месечното възнаграждение възлиза на 683 €! Инженер с тригодишен стаж може да си докара все пак 1034 € на месец. Гръцките програмисти обаче взимат едва 702 €, счетоводителите- 771 €, а шофьорите- 716 €.

 Данъци и осигуровки

Гръцките служители плащат 7 % пенсионни осигуровки, а работниците-

11 %. Здравната осигуровка е еднаква за всички- 5 %. За всички останали осигуровки  гърците плащат още 4 % от работната си заплата.


Данъкът общ доход възлиза средно на 27 %.

Какво излиза?... Излиза, че средната РЕАЛНА работна заплата в Гърция е около 400 €. Ще ви го кажа по друг начин: след всички удръжки средностатистическият грък разполага месечно с близо 400 €! Гърците съвсем определено са по- зле от испанците, които пък са на ръба на недоимъка.

За сравнение: българите разполагат вече с повече от 600 лв. на месец, които имат покупателната сила на поне 1200 €. Защо ли? Защото ВСИЧКО в Гърция (а и в Испания) е поне два пъти по- скъпо от България. Ето и няколко цифри:

В Гърция цацата е по 3, 49 € за килограм, кило червено месо пък струва повече от 8 €! Бензинът е между 1, 60 и 1, 80 €, едно мижаво ястие в евтина таверна излиза между 8 и 12 €, салатката струва и тя 4- 5 €, биричката 4- 6 €, а кафенцето- „само” 4 €! Посещението на истински добър ресторант е доста скъпо начинание- пригответе си 20- 40 евро на човек. Най- наглият номер е този: за чадър на плажа тези разбойници ти искат от 10 до 15 €!

А хлебецът, хлебецът колко струва, ще се запитат сигурно повечето от вас. Дръжте се, за да не паднете. Един хляб от 450 гр. струва 1, 5 €. По- голям самун (от 750 гр.)  струва цели 2, 20 €!

Разбрахте ли сега защо междубанковият курс НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА?!

Мисля, че е крайно време досадният и нестихващ български хленч да секне. Крайно време е също така всички българи един път и завинаги да осъзнаят, че само за някакви си 20 години България от една „обрулена страна” се превърна в БАЛКАНСКИ ЛИДЕР! Ето с това наистина можем да се гордеем.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

 




Гласувай:
10



1. анонимен - Браво Апостоле. Натрий им мутрите ...
13.06.2011 09:37
Браво Апостоле. Натрий им мутрите на емигрантите просяци, които само в блог могат да се похвалят с добър живот.
цитирай
2. apostapostoloff - Добър живот има навсякъде, ама
13.06.2011 10:34
само за знаещите и можещите хора, които не се боят от работа. Византийците затова са на този хал- защото са лентяи, които все гледат да се уредят на държавна работа. Не по- малко мързеливи са и испанците, които много скоро ще са там, където са и комшиите.
цитирай
3. tutankhamon661 - apostapostoloff
13.06.2011 15:36
Не знам как е в Гърция и Испания, но си прав за принципа "Хубав живот само за можещия и знаещия". Намирам го за напълно справедливо.
Онези, които не са съгласни, са просто фенове на вечния мързел. Цял ден люпене на семки и пиене на бира. Не че съм против тях, ама те са само между другото.
Все още никой не плаща, за да си правиш кефа целодневно.
цитирай
4. apostapostoloff - Познавам такива лентяи и нехранимайковци, но
13.06.2011 16:55
смешното при тях е това, че те ВИНАГИ търсят вината за ТЕХНИТЕ беди извън себе си. Най- често им е виновна България, разбира се. Повечето от тези келеши вярват, че в странство могат да се реализират, а тук им се пречи. Да се смееш ли, да плачеш ли?... Какво им пречи да идат в Гърция и да си опитат късмета там?
цитирай
5. gosho568 - Познати са ми разказвали, че ста...
14.06.2011 21:38
Познати са ми разказвали, че стандарта на живот е доста по-добър от тук и има много добра социална политика. Иначе по БВП и БВП на глава от населението е точно двойно по-добре от България, но щом данъците са им доста високи както казвате, стандарта на живот се доближава може би и до нашият. Лека вечер Ви желая!
цитирай
6. apostapostoloff - Я не ставайте смешен-
15.06.2011 05:56
един познат ми каза... Една жена в трамвая ми каза... Един човек с каскет ми каза... ВСИЧКИ статистически данни говорят недвусмислено за едно: България е БАЛКАНСКИ ЛИДЕР, а Гърция е една ФАЛИРАЛА страна. Гърция тъне в мизерия, а ние уверено се движим САМО напред и нагоре!

Данните, които привеждате са НЕВЕРНИ. Ние сме НА ПЪРВО място на Балканите по всички показатели, а гърците са на опашката и всеки момент ще фалират! Те нямат НИКАКЪВ БВП! Те имат само чудовищни дългове, които не могат да изплатят!

Дори не се опивайте да сравнявате България с тотално провалилата се Гърция- гърците, тази некадърна, мързелива и тъпа сган, НИКОГА НЕ МОГАТ ДА НИ НАСТИГНАТ!

Гърците нямат НИКАКЪВ СТАНДАРТ- те мизеруват и се борят за голото оцеляване. Четете внимателно постинга ми! Той е свидетелство на очевидец, а не словоблудство, чуждопклонничество и дупедавство на "познати", които дори не са стъпвали в Гърция.
цитирай
7. gosho568 - Това са неща, които съм ги чел, но не знам дали са така,
15.06.2011 17:15
защото не съм живял в Гърция, а съм само на екскурзия. А относно социалите, близък човек който е работил десетина година, взима в момента пенсия 800 евро, която тук не може да се вземе и за 100 години работа. Относно имотното им състояние, няма представа какво е като цяло и дали са наемни работници. Факт е, че непрекъснато стачкуват за нещо, но аз съм останал с впечатлението, че имат добър стандарт, който искат да се увеличава непрекъснато. Иначе съм ходил на екскурзия на остров Корфу например и мога да кажа, че туристическите услуги са на едно доста по-високо качество от тук и някой път дори излиза по-евтино в сравнение с тук, както се пише по статистики, че цените са най-евтини, но и качеството на услугите е най-ниско! Желая Ви приятен ден!
цитирай
8. apostapostoloff - Да, ама не!
15.06.2011 17:36
Пенсиите в Гърция също така се ОБЛАГАТ С ДАНЪЦИ! Затова най- високата пенсия е 550 евро, които са едно нищо, защото цените там са поне два пъти по високи от нашите. Така че, пенсионерите, които у нас взимат най- високата пенсия живеят много, много по- добре от гръцките си "колеги".

Колко пъти ще повтарям, че МЕЖДУБАНКОВИЯТ КУРС няма нищо общо с реалния курс. Реалният курс: 1 лев ИМА ПОКУПАТЕЛИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА 3 евро!!!

Има и още нещо, което е далеч по- важно! След 21 години капитализъм е време и последният български идиот да разбере, че този, който при капитализма разчита САМО на ЕДИН източник на доходи, е нещо повече от идиот!

Пенсия, заплата- кой кадърен и умен човек ще се задоволи само с тези подаяния?!
цитирай
9. gosho568 - Така е!
15.06.2011 18:01
Много е важно, какви са данъците и щом са толкова високи, това което остава е изключително малко. Наистина не може да се вярва на познати без да си се убедил сам или пък още по-малко на медиите които непрекъснато лъжат и представят по доста различен начин нещата които се случват тук и по света.
цитирай
10. apostapostoloff - Медиите изпълняват от край време
16.06.2011 05:21
политически поръчки. Нашите властници се стремят всячески да смачкат самочувствието ни, защото далеч по- лесно се управляват хора без самочувствие и гордост. Мнозина вече разбират това и не обръщат внимание на журналистически брътвежи.

Аз имам база за сравнение и точно затова мога да кажа с ръка на сърцето, че образованите, можещи и знаещи хора живеят много добре в съвременна България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190649
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575