Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.03.2011 04:45 - ВРЕЛИ- НЕКИПЕЛИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 20.03.2011 06:08


                          ИНЖ. ГАНЕФ РАБОТИ В НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Кой, къде и кога е гледал за пръв път телевизия? Ще ви кажа…

 

В края на Втората световна война немците вече са разполагали с телевизори. Хитлер лично е наредил първите немски телевизори да се поставят в болниците за тежко ранени и да излъчват САМО комедии и музикални филми.


Така вниманието на осакатените войничета било отклонявано от тяхната нерадостна участ. Излиза, че още от създаването си телевизията е замислена и приложена като средство за манипулация на съзнанието.



Такава си е тя и до днес. Строго погледнато, телевизията не е нищо друго освен празни приказки на празни хорица, пробутвани на празноглавци, а телевизионните журналисти са една кръстоска от курва, лайно и идиот. Още Кикегаард е смятал, че най- ниската точка на човешкото падение се нарича „журналист”…


Съвременнит­е български журналисти усърдно изпълняват поръчките на нови Хитлерчета и много успешно въвеждат огромни човешки маси в заблуждение. Върху обърканата и безпомощна аудитория се изливат кални потоци от клюки, слухове, инсинуации, спекулации и най- безогледни лъжи. Това важи най- вече за телевизията, която, освен всичко друго, е и една обида за здравия разум и добрия вкус.

 

Преди време Теди Москов подхвърли в едно негово ТЕЛЕВИЗИОННО интервю, че в нашите телевизии работят само тъпанари. Същите тези тъпанари ежедневно ни заливат с простотията и простащината си. То не бяха пошльотини от рода на „Big Brother”, “Шоуто на Иван и Андрей”, „На кафе”, „Забранена любов” и т.н., и т. н. Най- лошото е това, че успоредно с кича и пошлостта телевизиите ни задушават с дезинформация и заблуди.

Тук му е мястото да вметна, че тези долнопробни типове имат много як и мощен гръб, защото властниците и плутократите не желаят населението на земята да се състои от мислещи хора. И едните и, другите си гледат келепиреца. Едната ръка мие другата…

В Етичния кодекс на българските медии е записано: „… уважаваме правото на обществото да получава достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация”.
Достоверна информация, ама… на куково лято.


Ето ви и един чудесен пример за казаното по- горе: изпълнявайки поредната си политическа поръчка, хубостниците от Нова телевизия се опитаха неотдавна да направят една несръчна мозъчна клизма на своите иначе доста наивни и лековерни зрители. Мъчеха се да им внушат, че ние, българите, получаваме най- ниските заплати в ЕС. Твърдяха, че минималната заплата у нас е 212 евро, докато в Холандия тя била цели 1404 евро.


Пропуснаха да споменат обаче, че в Холандия БРУТНАТА работна заплата е 1404 евро. Повтарям: БРУТНАТА! Това е първата заблуда.
След удръжките- данъци, такси и осигуровки, които стигат до 53 %, средностатистическият холандец получава по- малко от 700 евро. От тях той трябва най- напред да си плати НАЕМА, защото средностатистическият холандец, за разлика от средностатистическия българин, НЕ ПРИТЕЖАВА ЖИЛИЩЕ! Пропускайки да споменат това (съвсем по изпитана комунистическа рецепта), тези типове ни въвеждат във втората заблуда!


Наемите за едно нормално двустайно жилище в Холандия възлизат на близо 500 евро. Така средностатистическият холандец остава с около 200- 300 евро на месец. Това е РЕАЛНАТА МУ, НЕТНАТА му заплата. Покупателната възможност на тези 300 евро е равна на покупателната стойност на стотина български лева. Защо ли?...

Икономистите наричат еврото „завишена валута”. На простичък език това означава, че еврото има много ниска покупателна стойност, а междубанковите курсове нямат нищо общо с реалността. Казано другояче, реалният курс е 3 евро за 1 лев. Защото в западна Европа с 3 евро купуваш това, което в България купуваш само за един лев. Ето в това се състои и третата заблуда.


Пропускат, с други думи, да споменат, че почти всички стоки в западна Европа са от 2 до 10 пъти по- скъпи от същите стоки в България. Това е четвъртата заблуда.

Иска ми се да обобщя. Нова телевизия мами баламите като твърди, че българите получават 121 евро на месец. Това е очевадна лъжа, защото ние получаваме парите си в ЛЕВА.

Втората нелепа лъжа е тази: 1 евро в никакъв случай не е равно на 1.955 лева, т. е. междубанковият курс няма нищо общо с реалността. Защото човек може да преживее в България с 2 лева на ден, докато с 1 евро в Холандия можеш да отидеш само до тоалетната. Ще повторя: почти всички стоки в Холандия са многократно по- скъпи от същите стоки в България. Ето ви още една лъжа, пробутана по изпитания комунистически начин- чрез премълчаване на много важни неща.


Четвъртата лъжа: натрапва ни се убеждението, че холандците получават заплати от 1400 евро, а истината е, че те не получават на ръка повече от 300- 400 евро, защото след като им удържат убийствените данъци и такси, те на всичко отгоре трябва да плащат скъпи и прескъпи наеми. На всичко отгоре еврото има една изключително ниска покупателна стойност.


За да не бъда голословен, ще приведа само няколко много показателни примера: един билет за рейс струва в Холандия 2 евро. 2 евро струва и едно кафе. 5 евро пък трябва да се изръсите за кутия цигари. Килограм месо струва повече от 10 евро, ризите са по 60- 70 евро, такава е и цената на един чифт дънки. И т. н., и т. н.


Палачинката се обърна- докато родителите на тези телевизионерчета ни лъжеха нагло за прелестите на комунистическия рай в СССР, където хората живееха много зле, сега техните изтърсаци трескаво се мъчат да ни убедят, че раят е в страните от западна Европа. Които са всъщност много, ама много далеч от рая.


Всяка новинарска емисия ни обижда и унижава. Всяка! Върхът на сладоледа ни сервира едно идиотче в „Календар” от 1. 3. 2011. Ще го цитирам дословно:


- ВСЕКИ българин разполага точно с 3 лева и 95 стотинки на ден.

Чували ли сте по- голяма идиотщина от тази?! Да бяха пробутали тази дивотия на първи април, иди- дойди. Ама малоумното телевизионерче говореше съвсем сериозно и дори разпитваше някакви цигани, асоциални типове и безработни, какво биха си купили с тази сума.


След това духовният наставник на нацията Никито Дойнов започна да ни убеждава, че един готвач получава в Германия 1600 евро. Пропусна, разбира се, да спомене, че това е БРУТНАТА му работна заплата.


В действителност един готвач в Германия взима чисто около 400 евро. По- горе обстойно обясних какви данъци, такси и наеми трябва да плащат тези хора. Има и още нещо…
Израснал съм в Германия и наскоро срещнах там мой бивш немски съученик, който, представете си е… готвач. Та от него лично научих какви пари взимат готвачите в Германия. И на какъв незавиден хал са…


Знаете ли, впрочем, какви пари взимат българските готвачи? Не по- малко от 1500 лева на месец. Българският готвач е МНОГОКРАТНО по- добре платен от немския си колега!

На това място възниква основателният въпрос: защо ни заблуждават така нагло и то вече 21 години наред? Много просто- за да смажат нашето човешко достойнство, за да ни лишат от чувството за самоуважение. Защото уплашените и слаби хора, хората без самочувствие и гордост се управляват много по- лесно. В този смисъл нашата журналистика беше, е и си остава продажна, защото тя старателно изпълнява неизречената повеля на властниците.



АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ


www.SuperAstro.net




Гласувай:
7



1. анонимен - абе човек, защо говориш глупост...
10.03.2011 19:35
абе човек,защо говориш глупости?!ти бил ли си някога в западна европа,работил ли си там,пазарувал ли си там??в БГ получаваме най-ниски заплати,стоките са ни най-скъпи дори и хранителните вече,и хората там са СОБСТВЕНИЦИ на жилищата си също както и у нас-с кредити за мн години,но с ниски лихви.а за качеството на стоките въобще няма място за сравнение,в БГ са най-НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ стоки!!!
цитирай
2. apostapostoloff - Глупостите ги драскотиш ти, миличко!
11.03.2011 04:43
Аз съм живял цели 11 години в Европа, а ти, сладур, явно не си и стъпвал там. Затова аз много добре знам, че ВСИЧКИ стоки и услуги в страните на ЕС и в САЩ са от 2 до 10 пъти по- високи от цените у нас. В материала съм привел и няколко точни цифри!

Фактите са следните: 94 % от западноевропейците и американците НЕ ПРИТЕЖАВАТ жилища. Те нямат и никакви спестявания. Не биха и могли да имат, защото получават много, много ниски заплати. Вижте цифрите в материала ми.

92 % от българите притежават жилища и имат големи спестявания. Хиляди българи притежават влогове и кътат в банките по 30 - 40 000 лв.

Стоките в Западна Европа са с изключително ниско качество. Храната бъка от ГМО, а ГМО в България няма- забранено е от закона! Останалите стоки в ЕС са произведени в Китай, а това не се нуждае от коментар.

Я сега да те запитам аз тебе, умничето ми, кои сте тези ВИЕ, дето получавате най- ниските заплати в Европа?? Българските тъпанари, нискоквалифицираните измекяри получават много ниски заплати, наистина.
А ние, знаещите и можещите, получаваме много добри пари. И си живеем живота! Защото пари се изкарват САМО С МИСЛЕНЕ.

Бедните пък са бедни, защото са прости! Запиши си го някъде: ПАРИ СЕ ИЗКАРВАТ САМО С МИСЛЕНЕ! С ум, труд и кураж!

Остави това колективистично, комунистическо говорене! Няма вече НИЕ! Има само АЗ.

Аз съм ГОРЕ, а ти явно си ДОЛУ. Ще трябва да проумееш това и да се примириш с НЕРАВЕНСТВОТО. С пилешки мозък и килийно образование навсякъде и винаги се стига до едно: до мизерно и жалко живуркане.
Така е и така трябва да бъде! Това е върховната справедливост на капитализма!

Имам още два въпроса към теб:

1. Как стана така, че НИТО ЕДИН български гурбетчия не можа да забогатее в прехвалената от теб западна Европа?!

2. Като е толкова хубаво в западна Европа, ти що щеш още тук? Събирай си партакешите и хващай пътя към Европата!

Ето ти и още няколко ФАКТА:

Според най- актуалните проучвания, през 2010 година 1673 българи са обявили пред НАП доходи от над 1 000 000 лева! 667 души пък са обявили доходи от над 2 000 000 лева! Браво на тях! И да са живи и здрави, за да се радват на парите си!


И така: не се опитвай да учиш по- учените от теб! И изобщо, не мисли за мен- аз съм един много преуспял и заможен човек. 27 % от българите са като мен, защото точно толкова мои сънародници заявиха наскоро, че са напълно доволни от живота си.

Мисли най- вече за себе си, защото по всичко личи, че си от онези баламурници, леваци, абдали и неудачници, които не можаха да използват огромните възможности на капитализма и след 21 години си останаха с пръст в устата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190164
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575