Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.11.2010 05:49 - ГОЛЯМАТА МИСТЕРИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 3725 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                              ЕКСПЕРИМЕНТЪТ ФИЛАДЕЛФИЯ

 



Във връзка с това зловещо произшествие Военноморският исторически център във Вашингтон дава следната информация:

 
“Усилено се твърди, че през есента на 1943 година, един боен кораб от Американският военноморски флот е бил телепортиран. И то от Филаделфия, щата Пенсилвания, в Норфолк, щата Вирджиния. Това произшествие е станало широко известно под наименованието “Експериментът Филаделфия”. Многократно са търсени документи и доклади в архивите на Военноморският исторически център, но до момента не са намерени никакви документи, които да потвърждават събитието, нито пък документи, удостоверяващи наличието на какъвто и да е интерес на Военноморският флот към подобни опити.


„Екпериментът Филаделфия” е бил наричан също така и “Проект Дъга”. Но всички търсения из архивите за следи от този проект, свързани с телепортация, са безуспешни. Някои изследователи погрешно заключават, че неутрализирането на магнитното поле има връзка с това да се направи един обект напълно невидим.


Неутрализирането на магнитното поле е процес, при който една система от електрически кабели се монтира по цялата обиколка на корабния корпус - по цялото протежение- от носа до задната част на кораба и то от двете му страни. По тази система от кабели протича електрически ток с определена сила, който трябва да неутрализира магнитното поле на кораба. На всички кораби от Военноморския флот са били монтирани такива системи и те са били привеждани в действие, когато корабите са се намирали в близост до води, в които би могло да има магнитни мини.

 

Може да се каже, че този процес, когато е осъществен правилно, прави един кораб “невидим” за сензорите на магнитните мини, но корабът, разбира се, остава видим за човешкото око, за радарите и подводните подслушвателни устройства. Смята се, че корените на мита за „Експеримента Филаделфия”се крият в книгата на Морис К. Йесуп „The Case for UFO"s”, издадена през 1955 година.”

 


Дотук с официалното шикалкаване. Казано е обаче: „Там, където има дим, има и огън”. Не може да се говори и шуми за нещо, което никога не е ставало... Освен това винаги е малко подозрително, когато официални институции отричат нещо твърде категорично,... прекалено категорично.

 

„Експериментът Филаделфия” е една дезинформационна схема, която трябвало да отвлече вниманието на хората от... от ИСТИНСКИЯ експеримент, който действително  бил извършен. И разбира се, това не е станало в околностите на Филаделфия. Истинският експеримент се е състоял в преместването на цял кораб от едно измерение в друго!  Той е бил извършен в един склад в Канзас – отдалечено, пусто и необитаемо място.

 

При него имало и жертви - хора от обслужващия персонал. За този експеримент няма да прочетете никъде нищо. Защото истинският „Експеримент Филаделфия” бил строго секретен. Той се провел на 12 август 1942 г. от Военноморските сили на САЩ. В основата му стоят разработки на Никола Тесла и Алберт Айнщайн. Целта му била корабът “Елдридж” да стане невидим за радарите и да премине от Филаделфия във военноморската база в Норфолк.

 

Първоначалният ръководител на проекта е Никола Тесла. Тесла настоявал опитът да се проведе без екипаж на борда, но предложението му не е прието, поради което той прекратява участието си в него.

 

Ръководител на проекта става Фон Нюман, използван е проектиран от него генератор, но създадените електромагнитни полета се оказали много нестабилни. Постигната била  пълна невидимост, но придружена със значително изкривяване на пространствено-времевия континуум, излизане на оборудването на кораба извън контрол и много други странични ефекти.  Те стават причина от борда му да скочат братята Дънкан и Едуард Камерън, които се озовали в 1983 година - тоест, в началото на втората фаза на същия експеримент, предприет на 12 август 1983 г., т.е. - 40 години след първия опит.

 


Казано накратко, "Експериментът Филаделфия" се превърнал в авария, която телепортирала цял боен кораб на стотици километри от мястото на опита!
Автор на теоретичната разработка бил самият Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта било поверено на ­ родения в Хърватска учен Никола Тесла. През 1943 г. се стига до финализирането на проекта и до неговото практическо експериментиране. По това време Втората световна война е в разгара си. Като съюзник на Англия и Русия, САЩ доставя с морски конвои в Европа хиляди тонове храни, дрехи, медикаменти и оръжие. Само че в Атлантическия океан много от съюзническите кораби са потопени от подводниците на адмирал Дьониц.

 

Именно поради тази причина пацифистът Айнщайн се съгласил да участва в проекта, чиято цел  била да направи невидими за хитлеристките радари съюзнически кораби.
За тази цел бил изработен т. н. "генератор на невидимостта". Под ръководството на Тесла той е бил монтиран на лекия разрушител от военноморския флот на САЩ "Елдридж DE-173".


Какво се случило в действителност?... Експериментът бил проведен на 22 юли 1943 г. Точно в 9 часа екипажът на "Елдридж" включил захранването на „генератора на невидимостта”. Малко след това наблюдателите от брега и съседните кораби забелязали, че съдът бил обхванат от някаква зеленикава мъгла. В следващия момент мъглата изчезнала заедно… с целия кораб!

 

В следващите няколко секунди корабът се появил на стотици километри в залива на Норфолк в щата Вирджиния, където бил наблюдаван в продължение на няколко минути от моряците във военната база. В един момент "Елдридж" изчезнал от залива в Норфолк по същия мистериозен начин, по който се бил появил, за да се завърне отново на рейд във Филаделфия!

 

И до ден днешен парапсихолозите нямат логично обяснение за това удивително произшествие. „Експериментът Филаделфия” беше и си остава една от най- големите загадки в областта на паранормалното…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   мистерия,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Не вярвам!...
03.11.2010 06:30
Защо да не вярвам в бог,а да вярвам в телепортация, извънземни,НЛО,УФО,човекът - вълк,върколаци и ... какви ли не още интровертиди измишльотини?...
цитирай
2. анонимен - Гледах игралния филм.
03.11.2010 07:37
Това си е просто филм. Дори но върха на топлийката има милиони атоми. Как можеш да ги разложиш пренесеш и сглобиш в съшия ред. За разбиването само на един атом е необходима колосална енергия. От къде ще се вземе? И какви са минималните порции материя, годна за телепортиране- атом, молекула, няколко молекули или 1 кг желязо. Не дай си боже да се случиш на мястото през което ще преминава телепортиращата се материя. Ужас!
цитирай
3. apostapostoloff - Като е бог, нека поне да е Бог
03.11.2010 07:57
liliyanaandreeva написа:
Защо да не вярвам в бог,а да вярвам в телепортация, извънземни,НЛО,УФО,човекът - вълк,върколаци и ... какви ли не още интровертиди измишльотини?...


А иначе всеки може да вярва в каквото си ще. Аз лично нищо никому не натрапвам.
цитирай
4. apostapostoloff - Съгласен съм, но...
03.11.2010 07:59
kushel написа:
Това си е просто филм. Дори но върха на топлийката има милиони атоми. Как можеш да ги разложиш пренесеш и сглобиш в съшия ред. За разбиването само на един атом е необходима колосална енергия. От къде ще се вземе? И какви са минималните порции материя, годна за телепортиране- атом, молекула, няколко молекули или 1 кг желязо. Не дай си боже да се случиш на мястото през което ще преминава телепортиращата се материя. Ужас!


Съгласен съм, но в публичното пространство отдавна се разпространява тази история. Знайно е, че там където има пушек, има и огън. Затова реших най- накрая да споделя тази история с всички... Току виж, че отнякъде се появи обяснение на тази мистерия...
цитирай
5. yotovava - Интересно ми беше да прочена.
03.11.2010 10:22
А както се казра - истината е някъде там.
Поздрав
Валя
цитирай
6. apostapostoloff - Един Господ знае...
03.11.2010 11:18
Даааа, един Господ знае...
цитирай
7. vmitkov - kushel,
04.11.2010 16:15
Защо мислиш, че телепортацията е разглобяване и сглобяване на материята?

Филаделфийският експеримент може да е бил просто преместване в пространството със силата на магнитното поле - нещо от вида на ефекта на Серл, примерно.
цитирай
8. apostapostoloff - Всеки да мисли
04.11.2010 18:24
каквото си ще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199182
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575