Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.10.2010 05:24 - В ДЕБРИТЕ НА СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1331 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 02.10.2010 05:38


МЪКИТЕ НА ПАРАПСИХОЛОГИЯТА

 

Научен факт имаме тогава, когато едно явление може да бъде повторено в лабораторни условия n- пъти. Оттук произтичат всъщност всички проблеми на съвременната парапсихология. Дори даден свръхестествен експеримент да се окаже успешен, той не може бъде  повторен.

По време на студената война обаче американските тайни служби не проявявали прекалено голям скептицизъм. Защото СССР изпреварвал в тази област САЩ. В Кремъл не се спирали пред нищо. Олег Калугин, известният генерал от КГБ, 
споделя:

“От началото на студената война съветската научна общност получаваше финансова подкрепа и бе шпионирана от КГБ и Министерството на отбраната на СССР. Те поставяха задачи за изследване и търсеха определени резултати.”

 

КГБ били особено заинтригувани от един експеримент, извършен през 60-те. Карл Николаев - актьор и журналист, успял да включи лампа само със силата на мисълта си.
“Това бе извън философията, която изповядвахме и прилагахме, и все пак нашите учени решиха, че това трябва да се изследва, че може би в това има нещо. Работехме с хора, които открихме и които имаха  свръхестествени способности.”


Николаев твърдял също така, че може да осъществява телепатична връзка на големи разстояния. И го демонстрирал!

През 1998 г. американски екип заснел следния експеримент: пред камерата Николаев се среща с д-р Станислав Попов и то за първи път. На Попов - известен медиум, му дават запечатан плик, съдържащ указания как да се свърже телепатично с Николаев. Според тях актьорът трябвало да вземе малка статуя на Ленин от скрина и да я постави на масата. Условията били подсигурени така, че двамата да не могат да комуникират помежду си, но Николаев изпълнявал точно указанията от писмото.


Съветите създали строго секретна научна програма. Един от опитите изследвал мисловната връзка между животни. Измервали мозъчните вълни на женски заек, отделен от своето малко. В друга стая убили малкото. Според изследователите,  мозъчната активност на майката се увеличила драстично по време на убийството.

Информацията достигнала тайно до ЦРУ. Агентът Дейл Граф обяснява:
“По време на Студената война, когато нещо ставаше в комунистическите страни, независимо от гледната ни точка, ние трябваше да преценим доколко то е правдоподобно. Трябваше да установим каква полза бихме могли да извлечем, и ако имаше такава, ние също да го приложим.”

Докато подходът на американското правителство към паранормалното бил предпазлив, един водещ учен тайничко се включил в тази бясна надпревара.
През 1971 г. астронавтът Ед Мичъл решил да проведе изключителен телепатичен експеримент.

 

Предаване на мисли в Космоса


“Четях много литература за парапсихологията и разбрах, че от научна гледна точка няма обяснение за повечето паранормални явления. Осъзнах, че истинската наука подхожда с нехайство към истината по този въпрос и полетът до Луната е идеалната възможност да опитаме това от разстояние.”


Мичъл бил част от екипа на Аполо 14, който трябвало да прекара един ден на Луната. Бил решен да проведе своя експеримент от най-далечната точка, достигана някога от човека. Мичъл носел със себе си комплект карти, които се използват при свръхестествени експерименти. Целта му била да предаде по мисловен път символите на своите сътрудници на Земята. Смятал да го направи по време на планираната в програмата почивка.


“Концентрирах се върху нужния символ за около 15 секунди, а колегите ми в САЩ трябваше да се опитат да запишат кой е символът според тях. Съсредоточих се върху символа, превърнах се в символ. Слях се с него. Идеята бе, че с колегите в САЩ ще резонираме на една и съща честота и по някакъв начин те ще приемат информацията. Направиха го с невероятна точност.”


Но условията на експеримента и резултатите били съмнителни. Излитането се забавило и програмата била променена, поради което колегите му на Земята свършили своята част от експеримента в погрешно време. Въпреки това при двама от тях повечето отговори били верни!...

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aqualia - Предаването на мисли е свързано с "вакуума"
07.10.2010 08:49
... описано е вече във "Физика а вярата" от Тихоплав и Тихоплав.
цитирай
2. apostapostoloff - Възможно е
07.10.2010 17:09
Възможно е, но аз не съм запознат с това произведение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190141
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575