Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.08.2011 05:59 - ТАЙНАТА НА ДЕЛОВИЯ УСПЕX
Автор: apostapostoloff Категория: Бизнес   
Прочетен: 4240 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 08.08.2011 06:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                  image  
                                      

                                            
ДА СЕ УЧИМ ОТ ПРЕУСПЕЛИТЕ!

Предприемачеството се дефинира като съвкупност от принципи. От този постинг няма да разберете как да станете магнат от световен ранг, но ще се запознаете с подходите, които всеки предприемач трябва да приложи, за да постигне максимален успех.

Научете се да разпознавате възможностите!

Успешният предприемач е този, който съзира нишата в търсенето на дадена стока или този, който мисли, че може да предложи най-доброто в един пренаситен пазар. Най-богатият човек за 2010 според „Форбс” – Карлос Слим, е именно такъв. Емигрант от Мексико той започва бизнеса си с хранителен магазин, натрупва състояние от инвестиции в недвижими имоти и след това купува от държавата приватизирания през 1990 година мексикански телеком.

Предприемачески уроци идват също и от кралското семейство. Майката на Катрин Мидълтън, Керъл Мидълтън, дълги години домакиня, забелязва голяма възможност в бизнеса с детските партита през 70- те години. Съпруга на авиационен диспечер, тя основава успешен бизнес от вкъщи, което увеличава доходите на семейството и й помага да се изкачи нагоре по социалната стълбица. Това в крайна сметка довежда и до връзката с кралското семейство. Днес компанията на Мидълтън се оценява на 30 милиона паунда!

Намерете потенциала на идеята си!

Ако сте гледали „Социалната мрежа” определено си спомняте момента, в който Шон Паркър казва на Марк Зукърбърг за Рой Реймънд. Студентът от Станфорд, който искал да купи бельо за съпругата си, бил прекалено срамежлив, за да го купи от мола, където всеки може да го види. Точно тогава му идва идеята за луксозния магазин за бельо на Виктория Сикрет, където мъжете спокойно могат да купуват бельо, без да се чувстват като престъпници. Когато разказват за това на Марк, целта им е да го убедят, че успехът се крие в намирането на потенциала в една бизнес идея.

Ако има нещо, което отличава успешните предприемачи от обикновените хора, които искат да направят свой собствен бизнес, е умението да различават идеите, които могат да се развият и да ги направят богати.

Остани глупав, но мотивиран!

Ако се вгледате в някои от най-големите компании – Епъл, Майкрософт, Дел, Амазон, Гугъл и други – всички са започнали от идеята на неколцина луди момчета, прекъснали образованието си, основавайки бизнес в гараж. Те са правели откачени неща като събиране на информация от Интернет и писането на алгоритми, за да се улесни пресяването на определен вид данни от нея.

Но това са хора, които са останали мотивирани, въпреки че всички са ги мислили за глупаци.

Успешните предприемачи дефинират тайната на успеха си в това да вярваш безрезервно в идеята си и да влагаш всичките си усилия в нея. Тези момчета в момента нямаше да са червиви от пари, ако не бяха се мотивирали да изпълнят целите си дори тогава, когато всички са ги смятали за луди.

Следвайте страстта си!

Джери Сейнфелд е вдъхновение за всички артисти- предприемачи. Независимо дали сте писател, художник или актьор, Сейнфелд показва, че ако сте наистина добър в това, което правите, нямате нужда от пари, за да следвате страстта си.

С богатство оценено на 800 милиона долара, Сейнфелд се пенсионира и напуска телевизионния бизнес преди десет години, но продължава да получава приходи от своето шоу.

Четирите подхода са толкова универсални, че могат да бъдат приложени във всеки тип бизнес във всяка точка на света. Те са прости като философия, но още Марк Аврелий е смятал, че „в основата на всичко трябва да залегне простотата. Освен това тези методи са силни като идеи и не са подвластни на времето.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ 

www.LudiPari.com

 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Без коментар, постът финишира т...
08.08.2011 21:53
Без коментар, постът финишира триумфално при разбралите го!
Поздравления за теб!
цитирай
2. apostapostoloff - Благодаря, т. е.
08.08.2011 22:36
мерси. Пардон.
цитирай
3. demonwind - Всичко написано дотук
23.08.2011 21:51
се отнася за страната зад Океана. Те си имат Зайнфелд, Цукърбърг, Бил Гейтс и др., ние си имаме Маджо, Пашата, Брендо, Маргините, Таки и др. Ама бас държа, че ония там си нямат Любо Чука!
цитирай
4. apostapostoloff - Отново твоите идиотщини!
24.08.2011 08:10
demonwind написа:
се отнася за страната зад Океана. Те си имат Зайнфелд, Цукърбърг, Бил Гейтс и др., ние си имаме Маджо, Пашата, Брендо, Маргините, Таки и др. Ама бас държа, че ония там си нямат Любо Чука!


В САЩ, където ти не си стъпавал, а аз съм живял доста време, има бандюги, пред които Маджо, Брендо и сие са само едни пионерчета.

У нас пък има 1680 милионери, които си държат съвсем легално парите в банките. И изобщо, българите имат над 30 милиарда в банките! Това са парите на знаещите, можещите, преуспелите хора.

Ти явно не си между тях и това те вбесява. Като не ти харесва България, върви в Куба бе, да ти таковам онаковата! И спри да дращиш в блога ми!
цитирай
5. анонимен - Любопитно ми е...
27.08.2011 23:32
...къде и кога сте живял в САЩ...Питам защото имам роднини, които живеят там от доста години и не са споменавали за някаква престъпност или мутренска наглост каквато се вижда доста у нас..
цитирай
6. apostapostoloff - Аз, разбира се, не ви дължа отчет или
28.08.2011 04:55
обяснения, но все таки ще го направя. Живеех в Холивуд. Нося обувки 43 номер. И така нататък...

Вашите роднини са лъжци, а вие сте редови български абдал. "Една жена в трамвая ми каза..." Типично, характерно за българските глупендери е това, че все някой нещо им казва и те, чукундурите, му вярват. Безрезервно! Тъпотия до шия!

Америка е страната с най- много затворници. Америка е страната и с най- много бездомници. И това не ми го каза един човек с каскет, това ми го каза ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА. Защо ли има толкова затворници, като няма "мутренска наглост"???

Ето ги и точните цифри на „International Centre for Prison Studies” към „King’s College” в Лондон: в Германия през 2007 година на 100 000 души от населението се падат 91 затворника. В Дания- само 61 затворника на 100 000 души, а в САЩ- цели 751 затворника на 100 000 души от населението.

Кажете на вашите близки да си бръкнат, па сетне да свирнат. А вие се помъчете да криете глупостта си, като не задавате тъпи въпроси в блогове и форуми!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190173
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575