Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.01.2011 02:15 - НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ БИЗНЕС ПРЕЗ 2011 ГОДИНА
Автор: apostapostoloff Категория: Бизнес   
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове:
2



ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС

 

Предлагам на вашето внимание една великолепна статия, която препечатвам от expert.bg

 

Нова година, нов късмет! Обикновено започваме всяка нова година изпълнени с надежда и творчески планове за редица неща, които да постигнем. Тази година ще минем на диета, ще спортуваме, ще спрем цигарите, ще нахраним бездомните, ще научим китайски, ще бъдем по-добра майка, баща, брат, сестра, дъщеря или приятел.

Но ако има поне едно обещание, което си струва цялата борба да бъде спазено, то това е да стартирате свой собствен бизнес.

Представяме ви някои доводи в подкрепа на тази идея, като се надяваме да ви мотивират още повече да започнете сега, вместо да отлагате за 2012 г.  Далеч сме от идеята, че ви съобщаваме нещо ново, но е хубаво, когато се сблъскате с поредната неуредица у нас, да си припомните защо сте направили такъв избор.

1.  Няма как да ви уволнят

Омръзнало ли ви е да бъдете просто цифра в нечия чужда счетоводна ведомост? Е, ако работите за себе си, ще имате куп други проблеми, но не и този. Вече над 20 години се развиваме в условия на преход и такова понятие като „сигурно работно място” не съществува. 

Разбира се, от друга страна повечето новосъздадени бизнеси се провалят с трясък. Така че макар да няма шанс да бъдете уволнен от собствената си фирма, има голяма вероятност да ви се наложи да прекратите нейната дейност.

Може да се окаже, че в крайна сметка се прибирате вкъщи с по-малка заплата, работите повече и сте подложени на много стрес. Но няма да сте първият изминал този път, а успехът ви ще зависи най-вече от вас.

2.  Истинско заплащане според резултатите

Когато управлявате собствения си бизнес, сами определяте какво заплащане да получавате. Тъй като вие поемате целия риск, на вас се полагат както облагите, така и тръните по пътя.

Ако сте от другата страна на барикадата, колкото и да ви симпатизира вашият началник, за него вие сте и разход, който трябва да бъде минимизиран. Макар стартирането на бизнес да е лесно само на думи, поне ще знаете, че всеки лев и всеки час, които ще инвестирате са в името на нещо, което си е ваше и носи печалба на вас.

Надали съществува работа, която да предлага по-справедливо финансово овъзмездяване за нечии качества и енергия, от управлението на собствен бизнес.

3.  Признаване на разходи

Едно от „най-сладките” предимства на това да имате ваша фирма е възможността да ви се признават разходи.  Не е толкова трудно да докажете, че новият ви лаптоп или  iPad са пряко свързани в вашата дейност, нали?

4.  Сами си избирате работното място

Може да загърбите висенето с часове в задръствания или поне сами да си определите в колко часа и къде ще си пиете сутрешното кафе.

Според специалист в областта, тайната е в това да откриете перфектното местенце с удобни кресла и безплатен безжичен интернет. И нищо чудно при всичките възможности да откриете подходящи партньори и потенциални клиенти и да осъществите контакт с тях именно във виртуалното пространство. А си спестявате и разходи за наем на офис.

„Тайната е да отхвърлите рамките, които ви налага правоъгълната стая, да заредите лаптопа си и да се отворите за света около вас”, коментира  Уули, консултант по въпроси за малкия бизнес и маркетинг в социалните медии, пред Уолстрийт Джърнал.

5.  Едва ли някога е било по-евтино

Моментът е подходящ за стартиране на бизнес. Цените на наемите са ниски, повечето компании са гладни за клиенти и са занижили тарифите си. Едва ли някога ще можете да си поръчате изработването на интернет сайт на толкова ниска цена.

Освен това идеята за наемането на фрийлансери се налага все по-широко у нас. Така че, ако сега решите да ангажирате някой талантлив кадър само за даден проект, шансовете ви той да ви вземе на сериозно са значително по-високи.

А с развитието на социалните медии, може и да си спестите наемането на някоя известна PR агенция и вместо това да популяризирате своя бизнес чрез подбрани блогъри или тясно специализирани издания.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196853
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575