Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.08.2020 06:25 - МНЕНИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.08.2020 10:34


                                                                         ТЪЙ ДЕ...






image

 

 

Министър Деница Сачева пред ВВС: 

 

Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, а БВП - 2 пъти!

Това казва пред британската национална медия Би Би Си социалният министър Деница Сачева.

 

Предаването е The Newsroom на BBC, а в него по повод едномесечните демонстрации и премахването на блокадата на Орлов мост, кореспондентката на медията Красимира Хендри разказва за причините за протестите у нас - корупцията и злоупотребата с публични средства.

 

Когато говорим за корупция, трябва да правим разлика между възприятие и факти. В последните 10 години приходите на българите са се увеличили три пъти, а БВП се е увеличил два пъти”, заявява Сачева.


От Би Би Си отбелязват, че България е най-корумпираната държава в ЕС според “Трансперънси Интернешънъл”. “Тези факти не са възможни в държава, която е толкова покрита (букв. covered) от корупция, колкото се смята”, добавя Сачева.

Проблемът с корупцията не е “непроменим” (букв. unchangeable), но е “всекидневна битка”, добавя тя с уточнението, че се “справяме в момента”.

Животът вече не е черно-бял, и тези от нас, които все още чувстват това, са старомодни (out of date, букв. с изтекъл срок на годност)”, добавя тя.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО, Красимир Каракачанов: 

 

Желанието на определени хора да се докопат до властта може да доведе до ескалация на напрежението в страната. Това предупреди във Варна вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод продължаващите блокади и възстановените палаткови лагери в столицата.

Възможно е протестите да бъдат опорочени и окървавени, защото част от организаторите им целят точно това. Мисля, че е ясно за всички, само някои медии, които се опитват да ръководят тази изкуствена джендър революция, се правят че не го виждат”, каза Каракачанов.

Според него хората, които са отишли първата вечер на протеста с качулки, маски и въоръжени с бухалки и запалителни течности, са били подготвени да провокират органите на реда с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. “Полицията постъпи мъдро и не ги атакува, но подобни неща не могат да се търпят вечно.

Не може заради няколко соросоидни неправителствени организации и партийки извън парламента да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво - да узаконят гей браковете и да създадат джендър република”, възмутен бе вицепремиерът.

Той добави, че няма нормална държава в света, в която органите на реда да посрещат с баница и кисело мляко нарушителите на обществения ред. И призова недоволните от властта да не стават такива.

Протестиращите граждани, особено тези, които най-болезнено твърдят, че има нужда от демокрация, трябва да спазват принципите на демокрацията и законността”, заключи Каракачанов.

 

Огласил:

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 



Тагове:   мнения,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190392
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575