Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.03.2020 07:04 - ИСТИНАТА ЗА ЕВРОЗОНАТА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.03.2020 07:05


                                                     ДЕБНАТ НИ ОГРОМНИ ОПАСНОСТИ




image

 

 

Неотдавна проф. Ханке даде просторно интервю, в което съвсем ясно и точно обрисува опасностите, които произтичат от влизането на България в еврозоната:

 

Има малка група технократи във Франкфурт, които инструктират малка група технократи в София за това какво се счита, че трябва да направят. София козирува и марширува под звуците на франкфуртския барабан, а българското общество няма и идея какво се случва.

 

Вероятно затова над 50% от него подкрепя валутния борд и лева, докато само 25% подкрепят въвеждането на еврото. Очевидно е, че българското общество не желае да бъде държано на тъмно.

 

Още повече че то е достатъчно умно и знае, че никога не би трябвало да се опитваш да „поправиш“ неща, които не са счупени.

 

Мисля, че премиерът Борисов е майстор в напипването на пулса на обществото. Последните му изявления за това, че трябва да се забави препускането към мистериозната чакалня на ERM II, потвърждават, че той няма намерение да върви срещу общественото мнение.

 

Но дори и един майстор може да бъде подведен с лош съвет. Миналата седмица Борисов обяви, че 10 млрд. „свежи пари“ ще бъдат освободени като ресурс, ако валутният борд и левът бъдат заменени от еврото. Той твърди, че тези пари могат да се използват за неща като транспортна инфраструктура, пенсии, заплати и иновации.

 

Не бързайте, г-н премиер! Не ви ли информираха съветниците ви, че влизането в еврозоната изисква валутни резерви да се изпратят от София във Франкфурт, където вече няма да са изцяло контролирани от България? Само погледнете Литва – като условие за влизането й в еврозоната бяха трансферирани 544 162 628 евро от Вилнюс във Франкфурт.“

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190203
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575