Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.01.2020 06:26 - БЕЗКРЪВНА ГИЛОТИНА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                   КАТАСТРОФА




image

 

Мнозинството от българите не подкрепят влизането на България в Еврозоната. Това сочи социологическо изследване, поръчано от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) и проведено от "Тренд" по метода на прякото интервю. Според него над половината – 54% от запитаните са сигурни, че няма да подкрепят еврото.

 

Основните притеснения на българите при приемането на еврото касаят поскъпването на живота. Цените на стоките, размерът на заплатите и масовото обедняване са причините единната валута да е нежелана от повечето българи. 

 

Рисковете пред България са значително повече от евентуалните ползи, с оглед на дълбоките икономически недъзи, от които Еврозоната продължава да страда и които в момента причиняват стагнация на икономическото ѝ развитие", отбелязва Георги Вулджев, главен икономист в ЕКИП.

 

От ЕКИП са убедени, че прибързаният и непрозрачен начин, по който политическата класа ни бута към еврозоната, ще доведе до още по-сериозна ерозия в обществената подкрепа и ще засили анти- европейските настроения и реторика.

 

Редно е влизането в ERM II да бъде отложено, поне до провеждането на широк дебат по темата, смятат те. Обществото трябва да бъде запознато с всички рискове и потенциални ползи и да се изкаже дали изобщо желае валутен съюз с икономики като Гърция, Италия или Испания.

 

Милиони българи пътуват из Европа и отдавна са разбрали, че сегашният обменен курс е крайно нереалистичен, тъй като един български лев има много по- голяма покупателната сила от едно евро. Да, левът е най- силната валута в света! С един лев можеш да купиш много повече, отколкото с един долар, с едно евро или с една лира.

 

Обикновените българи нямат никаква, абсолютно никаква полза от една такава разбойническа обмяна! Точно обратното е вярно- с въвеждането на еврото българите ще обеднеят в пъти!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199788
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575