Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2018 20:10 - ЗА ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ УБИВАТ! Ето кой върти света, могъщите президенти им се кланят! Невиждани до днес снимки, отвори си очите! http://bradva.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗА ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ УБИВАТ! Ето кой върти света, могъщите президенти им се кланят! Невиждани до днес снимки, отвори си очите! Sep 29, 2018   image

Налице е сносно количество доказателство за това , че совата е главният символ на елитно, все още неразкрито тайно общество, действащо през историята. В тази статия ние ще проучим това доказателство и ще разбулим потеклото на това тайно общество.

Ние също ще научим как магичната, величествена и нощна сова всъщност символизира древно учение за самоусъвършенстване, някога познато и практикувано по цял свят.
image

Горе вляво: Сова върху Търговската сграда на Бродуей, 4-та улица, Ню Йорк.
Горе вдясно: Детайл на Катфорд Бродуей Тиътър, Лондон./ Долу вляво: Сова изобразена на фасадата на Улуърт Билдинг в Манхатън, Ню Йорк./ Долу вдясно: Сова върху мост в Мерит Паркуей в Кънектикът

  "Тайно Общество на Совата"- скрит, братски Орден, който използва совата като своя запазена марка-- би могло да упражнява скрито, но постоянно и измеримо влияние върху световните дела, незабелязано от учени, журналисти и историци...

Неговите членове, вероятно същите тези учени, журналисти и историци са добре запознати с мистичните традиции, древните учения на мистериите и източните философии.

Това тайно Общество на Совата остава добре прикрито. Но ако погледнем назад във времето и свържем всичките братски ордени, имащи за знак совата, ние започваме да виждаме неговото потекло, действащо в продължение на векове.

Забележете хронологията на обществото по-долу:

image


image

Миниатюрна сова, изобразена в десния ъгъл върху лицевата част на банкнотата от един долар (-бел.прев.)

Ако в действителност има Тайно Общество на Совата действащо през историята , то тогава неговата най-последна проява е в загадъчната "Бохемска Гора", лагерно място с площ 10.9 кв.км., намиращо се на... Бохемиан Авеню в Монте Рио, Калифорния. Принадлежи на частен мъжки клуб за изкуства, със седалище в Сан Франциско, сдружение на най- властните мъже в света, които посещават гората в средата на юли всяка година, за да изпълнят езически ритуал в подножието на гигантска сова, облечени в роби и напяващи заклинания.

image

Вляво: Построена през 20-те години на двадесети век тази 12-метрова статуя на сова е разположена близо до езеро в Гората. От това време служи за място на ежегодната церемония по "Изгаряне на Грижата"

Вдясно: Началото на 20-те. Много високи и стари секвои- някои от тях на възраст повече от 1200 години

Бохемският клуб получава твърде малко отразяване от пресата от неговото основаване през 1872 година. Въпреки че самият Клуб е забулен в тайна, по-голямата част от това, което се случва в Гората е до известна степен документирано; изглежда да е смесица от Американския летен лагер, мощен древен езически ритуал и класическия гръцки симпозиум. Гръцкото езичество е определено съставна част с поредица от "Горски пиеси", наречени "Шумна веселба" ("High Jinks") и "Тиха веселба" ("Low Jinks"), изпълнявани в Клуба.
 
Известни Бохемци:
Джордж Х. Буш, Джордж У. Буш, Роналд Рейгън, Хенри Кисинджър, Каспър Уайнбергер, Дик Чейни, Малкъм Форбс, Стивън Бечтел, Джеймс Бейкър, Дейвид Рокфелер, Том Джонсън, Уилям Рандолф Хирст Джуниър, Джак Хауърд, Чарлс Скрипс, Уолтър Кронкайт
 
Добавете към този списък войнство от видни главни изпълнителни директори и бизнес ръководители, много от тях от Калифорния, 99 процента от тях бели мъже.
image

Вдясно: рисуван портрет на Хейг Патиджайън (Haig Patigian) с Бохемска Сова на фона, от Питър Илин (1927). Интернет архив на Калифорния.

Вляво: Лятото на 1967 г. в "Лагера Совово Гнездо" с двама бъдещи президенти на САЩ: Роналд Рейгън, Харви Хенкок (стоящ прав), Ричард Никсън и Глен Сийборг./

Окултно значение на ритуала "Изгарянето на Грижата"

Кулминационната точка на ритуалите на Бохемската Гора е церемонията по "Изгарянето на Грижата". Това е било измислено през 1893 година от член, наречен Джоузеф Д. Рединг, адвокат от Ню Йорк. Г. Уилям Домхоф, професор по психология и социология от Университета на Калифорния, Санта Круз, получил достъп до записите и членството на Бохемския Клуб и е бил в състояние да проведе задълбочени изследвания върху организацията и техните дейности, включително подробности, касаещи церемонията по"Изгарянето на Грижата".
image

Ритуалът по "Изгаряне на Грижата". Присъстващи тук са американски корпоративни водачи, облечени в роби, изгарящи тяхната колективна съвест в подножието на 12-метрова статуя на сова. (Снимка - С любезното съдействие на Свободната Преса на Окръг Сонома (Sonoma County Free Press)

Според  Домхоф, по време на първата събота на лагера, този сложен ритуал е провеждан точно след вечеря. Главната тема на ритуала е празничното изгаряне на статуя на "Скучната Грижа" в основата на 12-метрова каменна сова.

Церемонията включва задвижване чрез отблъскване с дълъг прът от дъното на малка лодка по повърхността на езеро, съдържаща статуя на Грижата ("Скучната Грижа"). Тъмни, качулати лица приемат изображението от лодкаря, което бива поставено върху олтар и, в края на церемонията, бива изгаряно.

Домхоф отбелязва: "това е тялото на Грижата, символизиращо тревогите и неволите, които измъчват всички мъже през техния всекидневен живот."
 
Окултното значение на тази церемония изглежда ясно. Тези мъже носят грижите на света и използват символичен ритуал, за да ги захвърлят. Оставащото време в Клуба представлява безгрижен период или вид почивка, през която никаква работа не е извършвана.
Чрез "кремирането" на грижата те заличават отрицателната енергия на такива емоции като тревога, страх и подтиснатост, това е целта и магическото въздействие на ритуала, който би могъл по-правилно да бъде наречен "Изгарянето на тревогата" или "Изгарянето на отрицателната енергия."

Уместното доказателство към настоящата статия , разбира се, е фактът, че церемонията се провежда близо до 40 фута (12м.) висока бетонна статуя на сова, символизираща познание и мъдрост. Гласът на совата по време на церемонията е на бившия новинар Уолтър Кронкайт,  самият той член на Бохемския Клуб, и музика и заря съпровождат ритуала за драматично въздействие...
 
 Това не изглежда да е място за тайни отношения, само по себе си, както теоретиците на заговора смятат. Това, което изглежда се случва всъщност, вместо това е, че се сключват приятелства тук, истински разцъфтяващи в противоречие на схващанията за тайни или задкулисни сделки.
image

"...Моята Реч край Езерото в Бохемската Гора през юли 1967 г... тази реч...не беше публикувана, не получи никаква гласност...Но по редица важни начини беляза първото важно събитие по моя път към президенството."

--Президентът Ричард Никсън, ""Мемоари" (1978 г.)

 
"Тъчащи паяци не идват тук":

Мотото на Бохемския Клуб--"Тъчащи паяци не идват тук" е цитат от Шекспировата "Сън в лятна нощ"  и е в пряко противоречие с твърдението на теоретиците на заговора за тайни сделки и задкулисни преговори.

Подзначението на цитата е, че мрежи, или сделки и планове не могат да бъдат кроени тук; вместо това лагерът е изцяло фокусиран върху "Бохемския Дух", название, използвано да изрази стремежите на лагера за удоволствие, приятелство, свобода и пробуждане.

image

Вляво: Метален барелеф със сова и надпис на тухлената стена на улица Тейлър 624, Сан Франциско, (Калифорния).  
Вдясно: Думите над улица Тейлър гласят : "Тъчащи паяци не идват тук." (Weavng spiders come not here)...

 
Връзките на паяка със сътворението и илюзията са древни и безбройни:

Гърците са свързвали паяка с Орисниците; Индийците свързват паяка с Мая, тъкачката на илюзия; Скандинавците го свързват с Норните- жените, които тъкат нишките на живота; Индианците вярвали, че паякът е изтъкал първата азбука.

Както паякът тъче своята мрежа, така също ние тъчем своите собствени животи. По този начин паяците символизират създаване, аспект, който няма място в Гората: Клубът е там за унищожението или изгарянето на грижата, и разрушението е противоположността на сътворението.
 
Някои индиански племена вярвали, че паякът е бил тъкачът, който създал света и са го разглеждали като символ на съзидателната женска енергия.

Както жените, паяците са в много отношения много деликатни и нежни създания. Така "тъчащи паяци не идват тук" е много уместно, в смисъл, че "женски паяци" не могат да бъдат допуснати до едно изцяло мъжко убежище.

Мистичната сова
 
За древните египтяни, келти и индуси совите са били свързвани с попечителството на подземните светове и пазителството на мъртвите. В тази светлина, совата е била господар на нощта, гадател на душите, подходяща асоциация за най-загадъчната, магична и мощна птица в гората.
Погрешното разбиране на това необходимо взимоотношение е придало на совата отрицателна свързаност със смъртта. Заради техните крила (които дават на совите способността да летят далеч от земята и да смъкват тази "смъртна намотка") птиците въобще са символични пратеници между земните и духовни царства.

Имайте предвид, че макар тук да е замесено понятие за смъртта , това е единствено "смърт" в смисъл такъв, че е отворена врата от физическото към духовното; по-точно от временния материален свят, в който живеем сега, обратно към духовния източник, от който сме произлязли, и към който сега сме се запътили,

Схващането за смъртта е много важно в мистичните традиции на тайните общества. Това е обаче смъртта на низшия аз, и не душата, която се утвърждава; тази смърт е в действителност вход, водещ обратно към Аза, разкриващ душата вътре...

Необходимо е "възкресение" обратно към истинския Аз, така да се каже. И за да има възкресение, трябва да има жертва. Тази жертва е грижата, егото, нисшият телесен аз.

В практически всяка древна култура самотни нощни същества символизират тези понятия: на себепознание, психически способности и интуиция; всички от които са черти на душата вътре, не на физическото тяло.

Совата е съвършен пример за такова създание. Тя знае всичко това. Совата е мъдра и всякога дълбоко свързвана през вековете с магията, шаманизма и усилените сетива.
 
Древни сови

image

Вляво: Праисторическа рисунка на сова, Франция./  Вдясно: Древен съд от Китай, 200 г. пр. Хр.
 
В гръцката митология совата е силно обвързана с Атина, богинята на мъдростта (и в по-късни времена, на битката). Тя е изобразявана с нейната сова на рамото си, и някои твърдят, че това е причината совата да бъде асоциирана с мъдрост; дори научното име на совата е "Athene Noctua". Градът Атина, покровителстван от богинята Атина е имал сова върху монетите си:

image


Вляво: Сова, Акропол (Атина), около 500 г. пр. Хр.  Вдясно: монета със сова от древна Гърция
 

И така, ясно е, че совата, в продължение на хиляди години е символизирала мъдрост, духовност, нашия интуитивен аз и нашата връзка с източника на нашия вечен Аз. Тя е несъмнено силен окултен и езотеричен символ, което ни довежда обратно до нашата начална теза: Има ли Тайно Общество, което използва совата като техен символ и Бохемският клуб ли е тяхното последно превъплъщение?
Много теоретици на заговора изтъкват съществуването и потайното естество на Клуба, но малцина проникват по-надълбоко в Клубната история.
 
Бохемският Клуб независимо явление ли е или всъщност най-новата проява на много по-голямо и старо общество?

С тези въпроси наум, ние се обръщаме да погледнем една друга организация, сходна с Бохемския Клуб, и успоредна в някои оношения: Националният Прес-Клуб (the National Press Club), чиято емблема съдържа загадъчна сова.

image


Твърди се, че The National Press Club  е учреден през 1908 г. от 32 вестникари.
Техният знак включва голяма сова, кацнала върху книга пред Капитолия.
 
Твъри се, че NPC е създаден във Вашингтон през 1908 година, скоро след като отбрани общества и журналисти от Западното крайбрежие учредяват Бохемския Клуб. Повечето президенти са изнасяли беседи тук, и Картер и Рейгън обявяват своите кандидатури за президент на това място.

 "През неговите врати са влизали президенти, министър-председатели, крале и кралици, началници на кабинета, сенатори и членове на Конгреса, филмови звезди и спортни величия, титани на бизнеса и финансите- просто "кой кой е" на 20-ти и 21-ви век. Тук те са намерили благоразположена публика от репортери, чакащи да ги подложат на разпит, да разтълкуват това, което казват и разпратят новините по цял свят."

--Из страницата на National Press Club

Мистичен символизъм в Националния Прес-Клуб разкрива влияние от Капището на Совата в Бохемската Гора. Но има ли препратка? Ако е така, каква точно е връзката?
За разлика от Бохемската гора, не са известни "окултни" церемонии, свързани с NPC. Въпреки това, неповторим и загадъчен совов символизъм несъмнено присъства тук.

Загадъчната совова архитектура в Йейлския Университет:

image

Изображения на сови, издялани в каменната архитектура на сградата на Йейлския Университет
 
Йейлският Университет е частен университет от "Бръшляновата Лига" (Ivy League)-група ототдавна установени колежи и университети в източната част на САЩ, притежаващи високакадемичen и обществен престиж), намиращ се в град Ню Хейвън, щата Кънектикът, САЩ,университетът е третото най-старо висше образователно учреждение в страната. 

/Една от най-мощните тайни организации работеща за Новия ред- "Череп и Кости"(основана през 1832 г.), е рожба на Йейлския университет. Нейните членове са изключително влиятелни и заемат високопоставени позиции в света: Джордж Буш Старши, Джордж У. Буш, Дейвид Рокфелер, Уилиям Бъкли, генерал Брент Скоукрофт, Авърил Хариман и др.  Всяка година избират петнадесет от завършилите в университета студенти, за да ги въведат със специален ритуал в Обществото- бел прев./

image

Загадъчни, стърчащи кули, огромни каменни стени, покрити с бръшлян, гротескни каменни резби, гледащи злобно от покривите: повечето от сградите в Йейл изглеждат сякаш принадлежат в 11-ти век. Но Йейл е бил основан през 1701 година ( не точно Средновековието) и това прави нео-готическата архитектура, която преобладава в сградата на Йейл на възраст само няколко столетия.

image


Както можем да видим, изображения вградени в камък на сови има буквално навсякъде. Но защо? Какво означава совата? Какво символизира? Лесният отговор, разбира се е, че совата е символ на "мъдростта", която е олицетворявана от университета. Но възможно ли е да има нещо повече, което се случва тук?

Твърди се, че Йейл е наел архитекта Джеймс Гамбъл Роджърс (James Gamble Rogers) 1867-1947) за да придаде на учебното заведение по-старинен усет. Университетът се е опитвал да подражава на британските уважавани Оксфордски и Кембриджки Университети: установени бастиони на академичен престиж.

image


Въпреки, че готическият стил, който преобладава в останалата част на университетската сграда, е бил предназначен да вдъхва страх и страхопочитание в посетителите на катедралите в миналото, в Йейл той има отличителен нов оттенък, характерен за 20-ти век : 
 
"Каменните скулптури, вградени в стените на сградите обрисуват съвременни колежани, като например: писател, атлет, пиещ чай човек от висшето общество и студент, който е заспал по време на четене. По сходен начин, декоративните фризове върху сградата изобразяват съвременни сцени като: полицай, преследващ крадец и арестуващ проститутка (на стената на Юридическия факултет) или студент, отпускащ с чаша бира и цигара. Архитектът Джеймс Гамбъл Роджърс изкуствено е състарил тези постройки чрез напръскването на стените с киселина, умишленото счупване на  прозорците от оловно стъкло и поправянето им в стила на Средновековието, и чрез създаването на ниши за декоративни статуи, но оставяйки ги празни, за да се създаде внушението за загуба или кражба през вековете." -Wikipedia
 
За разлика от повечето нео-готически сгради, построени със стоманени рамки и само подсилени с каменна външна страна, зданията на Йейл са, в по-голямата си част, построени вместо това със солидни камъни. Това ни подсказва, че каменоделците зидари (т.е. Свободните Зидари) които са проектирали и построили сградите на Йейл са били напреднали, вероятно дори даровити. 65-метровата кула Харкнес (Harkness Tower) е била някога най-високата свободностояща каменна структура в света, преди загрижени архитекти да решат да я подсилят.

image

Възможно ли е символите, свързани със сови, изобилстващи в изкуството и архитектурата на Йейл да имат по-дълбок, по-езотеричен смисъл? Дали совите на Йейл са всъщност символи за S.O.S. (Тайно Общество на Совата - Secret Owl Society), което е било там от самото начало на това сега известно учреждение от "Лигата на бръшляна" ? Дали совата в архитектурата е по някакъв начин свързана с по-късните учреждения на Бохемския Клуб и Националния Прес-клуб?

Автор: Ричард Касаро
Източник: http://www.richardcassaro.com/uncovering-the-secret-owl-society/превод:http://stoyan80.blog.bg/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696076
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031