Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.06.2018 05:48 - БЪЛГАРИЯ КАТО СПАСИТЕЛ НА РУСИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2018 06:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  КАК БОЙКО ИЗБАВИ РУСИЯ ОТ ПРОВАЛ




image

 

В България с журналистика се занимават само отявлени кретени, затова населението на страната изобщо не знае какво става по света и у нас.

Насладете се на идиотщините, с които ни заля “великата“ Валерия Велева:

"Ние отиваме там с проекти, но получаваме неясни обещания. Ние само поискахме, но нищо не предложихме. Стана ясно, че "Турски поток" ще дойде до България. Ние имахме желанието да се получи политическа воля за напълването на газовия хъб "Балкан" с 15 милиарда кубически тона газ. Как ще продължат нещата – предстои да видим", коментира журналистът Валерия Велева.

Русия иска да говори с България не само за енергетика. Те искат от нас нова стратегия за отношенията ни на всички нива. Те много тачат културата и духовността. Ние нищо не обещахме. Формулировката беше: Договориха се да се договорят. Тези срещи трябва да отключат отношенията. Когато отидеш някъде на гости, не е достатъчно да отнесеш само подарък. Трябва да донесеш и отношение", категорична бе Велева.

А ето я  и цялата истина за съдбовното посещение на Бойко Борисов в Русия:

 

Руският газов гигант „Газпром“ бе изгубил всякаква надежда да превърне „Турски поток“ в газопровод за мащабен износ на „синьо гориво“ към Европа. По информация на Интерфакс, “Газпром“ вече се беше подготвил да започне демонтаж на тръбопроводите на „Южния газов коридор“, които се строяха с оглед на „Южен поток“, а след това бяха пренасочени към „Турски поток“.

 

Последният, според плана, трябваше да доставя в Турция и ЕС 63 милиарда кубични метра газ годишно. Но рамковото споразумение с Анкара бе сключено само за две нишки на „потока“ вместо за четири.

 

Заради двукратното съкращение на мощността на „Турски поток“ на „Газпром“ се оказаха ненужни 506 километра тръби, прокарани по маршрута Починки-Анапа - от Саратовска област до Краснодарски край. Тръбопроводът подлежеше на ликвидиране заедно с газоизмерваща станция „Моршанская“. В момента „Газпром“ продължава прокарването на двете нишки на „Турски поток“ по дъното на Черно море със сумарна мощност 31 милиарда кубични метра.

Ройтерс съобщава обаче, позовавайки се на три източника от отрасъла, че Турция се е съгласила само на това, да продължи по своята територия само една нишка на „потока“ с мощност 15.75 милиарда кубични метра годишно, по която да се доставя газ само за собствените ѝ нужди.

 

Второто разклонение, което „Газпром“ се надяваше да използва за транзит в Европа и от която вече са прокарани 1000 километра по дъното на Черно море, Анкара разреши да бъде докарано само до нейното крайбрежие. По този начин втората нишка на потока остана „тръба, отиваща в нищото“!...

 

И тук се появи Бойко Борисов като спасител на Русия. Той предложи на руснаците чудесен изход от тази каша. Самите те очакваха със свито сърце  да ги избави от този невероятен провал.

Той това и направи. Като с един куршум уби два заека. По тръбата от Турция ще тръгне и азерският газ, а това вече ще е началото на една истинска диверсификация.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199517
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575