Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.05.2018 05:59 - СБОГОМ, РУСИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.05.2018 06:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                          ЗАВОЕВАНИЯТА НА ПУТИН




image

                                                                      

В най-близко време Русия рискува да стане първата страна в света без мозъци, без интелектуален потенциал. До този печален за Москва извод е стигнала в свое изследване американската компания Stratfor, анализирайки настроенията на образованата част от руското население.


Умните и богатите окончателно напускат Русия


Според американските специалисти почти всички образовани и богати руснаци отдавна лелеят мечтата да емигрират от Руската Федерация. Но в последните години тази мечта се е превърнала за тях в реален план и цел.

С една дума, тези граждани на Русия, които имат определени стремежи за професионална реализация, започват да прехвърлят част от парите си в други държави. 


„Изтичането на мозъци“, заради което Русия търпи колосални финансови загуби, с течението на годините ще се превърне в катастрофа, се казва в доклада на американските изследователи. Руското образование и здравеопазване върви към упадък, а иновационните компании и проекти ще се реализират извън границите на Руската федерация.

 

Към постоянни съкращения върви и частното предприемачество: деловите хора изнасят бизнеса и семействата си зад граница. Решението им да се превърнат в бъдещи емигранти се дължи и на разочарованието преди всичко от слабостта и безполезността на институциите на гражданското общество и тоталната корупция. Освен това тяхното желание да напуснат Русия значително се засилват и заради убийственото законодателство и въведените изключително строги правила за използване на интернет. 

 

Тези жестоки мерки вече са накарали редица политически активисти, журналисти, учени и предприемачи, заедно с техните бизнес-проекти и семействата им да напуснат Русия. 
А заедно с тях си отиват и техните банкови спестявани, инвестиции, научни достижения и работни места.


 В този контекст материалните щети от емиграцията възлизат на 1.5 милиарда долара на година. Само през 2016 година Русия са напуснали 


2 000 доларов
и милионери и милиардера,


 а заедно с тях на запад са „заминали“ и техните активи.


Интересен е фактът, че данните на американските изследователи косвено се потвърждават и от анализаторите на руската държавна агенция Росстат. От 2012 година броят на руснаците, които напускат страната, е скочил до 350 000 на година. Болшинството от тях предпочитат да живеят в САЩ, Германия, Финландия и Канада. При това независимите руски експерти смятат, че данните на Росстат би трябвало да бъдат коригирани – броят им най-вероятно е три-четири пъти по-голям!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.





Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199625
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575