Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.04.2018 05:46 - БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С ПРЕТЕНЦИИ НА ДЪРЖАВА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 615 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.04.2018 05:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                           СЛАБА РАКИЯ




image

 

Русия е един мним гигант,   измислен, сътворен и наложен от руската пропагандна машина. А истината е, че икономическият потенциал на тази страна е изключително слаб.

 

По сведения на Световната банка брутния вътрешен продукт на Русия през 2016 г. се изчислява на 1,28 трилиона долара.

 

За сравнение БВП на Италия през същата година е 1,85 трилиона долара.

 

Руснаците все се мерят с Америка, а това е повече от смешно. То направо е жалко, защото БВП на САЩ  възлиза на цели 18,57 трилиона долара!

 

 

Има нещо далеч по- лошо... Веднага след като Вашингтон обяви новите санкции срещу Русия, руската валута загуби почти 10% от стойността си спрямо американския долар. Това означава, че цените на вносните стоки отново се увеличават, а в хранителния сектор това ще засегне най-вече обикновените граждани.

 

 

Съществуват само приблизителни оценки за истинските разходи на Русия във сирийската гражданска война, но навярно разходите са колосални. Пари са необходими и за издръжката на въоръжените сили в самата страна. За известно време те могат да бъдат печатани, но без реална икономика и без приток на валута, в технологично и икономическо отношение държавата поема назад.

 

Бившия американски кандидат за президент Макейн нарече Русия „бензиноколонка“ маскирана като държава. Ако санкциите бъдат засилени, ориентираната главно към износ на нефт и газ руска икономика, ще започне да изпитва недостатък на машинно оборудване, за което обикновено плаща с нефт и газ. В това време Западът, при евентуално спиране на доставките от Русия, ще може бързо да се преориентира – новите доставчици са готови и чакат отдавна...

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190910
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575