Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2017 20:01 - ВИЖТЕ КАК СА НАВЪЗРАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА! http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВИЖТЕ КАК СА НАВЪЗРАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА!

imageДокато ни замазват очите с разправии кой какво е откраднал преди 20-25 години и се учат публично един друг как се редят павета, ГЕРБ и БСП ще пробутат зад гърба на софиянци закон, който преобръща Столицата с краката нагоре.

Проектът на закона за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столична община е написан от главния архитект на общината – арх. Здравко Здравков „и неговия екип“, който по някаква причина е тайна.

Вместо да мине по обичайния ред до Народното събрание – през МРРБ и Министерски съвет, проектът е внесен директно от народния представител Александър Ненков – син на Юлия Ненкова, която е бивш заместник кмет на общината, а сега шеф на Комисията за защита на конкуренцията.

С проекта се променя общия устройствен план на Столична община. Създават се нови устройствени зони с неограничена височина, плътност и интензивност на застрояване. Едната е по „Цариградско шосе“ близо до река „Искър“, а другата – в „Люлин“.

Това е правен абсурдистан, защото общия план на града се одобрява от Министерски съвет. Народното събрание ще наруши Конституцията изземвайки функции на изпълнителната и на местната власт, но на кой му пука.

Целта е нещата да станат бързо защото мандатчето на Фандъчето изтича. Обичайната процедура за изменение на такъв план отнема от три до пет години и изисква сложни проучвания, екологични оценки, обществени консултации и др. Здравко и мамин Сашко заобикалят всички процедури и поставят пред свършен факт гражданите на София, неправителствените организации, органите по околната среда и дори общинския съвет. Пред свършен факт са поставени и наетите от самата община „визионери“, които след десетина месеца трябва да представят визия за развитието на общината до 2050 г.

Не е тайна, че в определените в проектозакона зони за много високо строителство са концентрирани интересите на арх. Ангел Захариев – ментор на арх. Здравков и съпруг на министърката по всичко Екатерина Захариева. Ангел май е основния писач от тайния екип на Здравко на внесения в Народното събрание закон.

В закона е предвидено общинският съвет да допуска изключения от общия план и закона без каквито и да било процедура, критерии и ограничения. Идеална среда за произвол, рекет и съответно за пълнене на лични и партийни касички! Това е добре дошло за общинския ГЕРБ-инкасатор – Орлин Алексиев.

В закона председателката на комисията по екология на общинския съвет Лорита Радева, която между другото е и съпруга на вътрешния ни министър Валентин Радев, само дето не си е написала и името. На нейната комисия се осигурява специална самостоятелна писта за рекет. Тя без никаква обосновка ще може да определя кои имоти предназначени за застрояване да стават за озеленяване.

Като стана дума за озеленяването на града, проектозаконът е най-малкото противоречив. От една страна се облекчава до крайност промяната на площи за озеленяване в други такива, а от друга се дава възможност да се определят зони за озеленяване от общинските съветници, където им хрумне. Те ще могат да променят земеделски земи в такива за застрояване без никаква процедура, т.е. ще цари пълен хаос, в който ще се стрижат и приучват към послушание инвеститорите и гражданите на Столицата.

Срещу проекта в Народното събрание възразиха Камарата на строителите, Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Обществото по строително право, Националната асоциация на строителните предприемачи, различни неправителствени организации. ГЕРБ не срещна подкрепа и при патриотите – техния партньор в управлението.

Изведнъж от БСП, без никакви мотиви, обявиха, че ще подкрепят ГЕРБ! Стана ясно че герберите са потърсили готовото на всичко дете-чудо от инкубатора на БСП – Жельо Бойчев, с когото набързо е направен някакъв пазарлък. Предполагаме, че става дума само за пари. Желката по други въпроси не го търсете. В пазарлъка е участвал и столичният БСП-лидер Калоян Паргов. Те набързо са убедили кака си Корнелия да се подкрепи закончето на ГЕРБ – с приказки за тихо и свято председателство, за бъдещо общо управление или най-вероятно – с обещания за пълнене на касичката ѝ.

В суматохата май са се включили и синодалните старци от БАН. Техният терен на 7-ми километър, който в момента е слабо застроен и представлява естествена паркова територия към район „Младост“, също е включен в зоните за неограничено застрояване. Да са живи и здрави! Като мине закончето ще махнат черните байраци от сградата си срещу парламента.

Така ГЕРБ/БСП променят тайно облика на Столицата чрез определяне на зони за свръх застрояване в интерес на определени другари и бламират напълно общия план и правилата за прилагането му. В същото време ни баламосват, че ограничават застрояването в града, обсъждат паветата по „Дондуков“ и ни учат да караме колело.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704620
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031