Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.12.2016 07:04 - ТЪПОТИИТЕ НА КАИШ БОТУШЕВ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.12.2016 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                       СТРАШНА ЗАГУБА, НЯМА ЩО



                image

 

Каиш Ботушев горчиво се вайка за загубата на прехваления руски пазар. Като всеки празноглав шапкар той не знае, че руският пазар е по- слаб и от белгийския.

 

Как няма да е слаб?! 40 милиона руснаци получават пенсии от по стотина долара! Милиони руснаци са на минимална заплата, която в Русия е 117 долара!

 

Преди да бъдат въведени санкциите, България е изнасяла за Русия лекарства  за 334,5 млн. лв. Освен към българските лекарства, руският пазар е проявявал интерес и към родното машиностроене. По това перо страната ни е изнасяла стоки и услуги за 389 млн. лв. Туй то. Толкоз! Накратко, преди санкциите износът ни към Русия е възлизал на близо 1,2 милиарда лева.

 

Бизнесът загуби не търпи; той винаги търси нови възможности и пазари. В крайна сметка всичките тези лекарства и машини бяха погълнати от безбрежния китайски пазар...

 

Да видим сега какво печелим от износа си към богатите европейски пазари...

 

През 2015 г. от България са изнесени стоки на обща стойност 45,5 млрд. лв. и спрямо 2014 г. износът се увеличава с 5,2%, сочат данни на Националния статистически институт. Ръстът се формира основно от по-силното нарастване на износа за Европейския съюз (с 8%), докато експортът за т. нар. трети страни, т.е. извън ЕС, се увеличава по-слабо - с 0,6 на сто.

 

Коментарите, както казват, са излишни. Не мога да се сдържа обаче от една очевадна констатация: нашият Каиш Ботушев е прост като гъбено семе.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

Save



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198370
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575