Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.06.2015 07:52 - БОГАТСТВАТА НА РУСИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
-22

Последна промяна: 04.06.2015 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                      РУСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ МИЗЕРУВАТ


                                       image

 

Знайно е, че Русия е изостанала страна, която така и не успя да се измъкне от XX век. Едно актуално изследване на ООН потвърждава това, като нарежда Русия на 78 място по качество и стандарт на живота. За сравнение: в класацията на ООН България е наредена на 41 място! Нашата малка страна превъзхожда многократно „богатата“ Русия и се нарежда в клуба на богатите- водещите 50 страни в света!

 

Изследването разглежда и положението на най- уязвимите- възрастните хора и пенсионерите. Особено тежко и трагично е то в Русия. Възоснова на данни от Световната банка, Световната здравна организация и ЮНЕСКО е установено, че първите три места се заемат от Швеция, Норвегия и Германия. Следват ги Холандия, Канада, Швейцария, Нова Зенландия, САЩ, Япония и Великобритания. Последни в класацията са Пакистан, Танзания и Афганистан.


                        image

Русия изостава в тази класация и е там, където са Непал и Лаос. Дори в страни като Белорусия (60 място) и Украйна (66 място) качеството на живота при възрастните хора е  по- високо!

За отбелязване е и този многозначителен факт: оказва се, че бързият икономическият растеж не е гаранция за висок стандарт. Така например пенсионерите в Китай и Южна Африка живеят много по- зле от пенсионерите в страни като Уругвай и Панама.

В Русия броят на пенсионерите нараства с един милион годишно. В момента Русия има над 40 милиона души, които са в пенсионна възраст. През 2020 година руските пенсионери ще са над 50 милиона!

Руското правителство обаче не е в състояние на осигури достоен живот на тези измъчени хора. Средната пенсия в Русия е около 10 000 рубли, а това са  по- малко от 300 лева. При цени поне два пъти по- високи от нашите! На всичко отгоре повечето руснаци трябва да плащат и наем, защото не притежават собствени жилища!...

 

Положението е повече от трагично, а и няма никакви изгледи то да се промени, защото в руската пенсионна система съществува дефицит от два билона рубли, а това се цели 46 МИЛИАРДА евро!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 



 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190793
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575