Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.01.2014 00:05 - НЕКАДЪРНИ НЕУДАЧНИЦИ
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 1532 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.01.2014 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                        ПРОВАЛЪТ НА МАРИОНЕТКИТЕ 


Един досадник месеци наред се шматкаше с камера из софийските улици, издигаше лозунги, държеше речи, разтягаше локуми по телевизиите и май се взе за духовен наставник на нацията. Ето какво пише за този хубостник онлайн изданието „Силна България“:

“Асен Генов – блогър” – никъде не пишат кой го финансира и каква всъщност е неговата дейност:

Той е хем неутрален гражданин и съвестен блогър, хем вечен и неуспешен кандидат за депутат от ПП „Зелените”, хем е против партиите, хем е духовен последовател на Кришна, за когото материалното не значи нищо, хем е пресметлив прагматик на опашка за паричките на Сорос, хем е лидер на протестите, хем не е представител на протестиращите (с този мотив отказа среща с премиера Орешарски). Той е Асен Генов, мъжът с ниската подстрижка, който обикаля всички телевизии и със заучено сладкодумие громи кабинета „Орешарски”.

Като създател на „Гневни млади хора” Асен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева. Двамата са колеги, те са „експерти” от „Института за развитие на публичната среда”, финансирани от  Соросовото „Отворено общество”. Оттук е и връзката им с Безуханова. Фондацията на Генов – „14 януари” е получила над 120 хиляди долара само за година от американския Тръст за гражданско общество.“


                      image

                               
Либералният фашист Генов- един неудачник в София

Коя е всъщност споменатата по- горе Антоанета Цонева? Всички сме я виждали, вече ни се повръща от нея, защото тази джофра търчи запъхтяна от телевизия в телевизия и ни досажда непрекъснато с мазната си физиономия и празните си брътвежи. Тази презряла дамичка явно изпълнява бойко (бойко, бойко) своите бойни задачи, поставени и от нейните господари.



                                       image

                                         
Стрина Гана Цоневица освирепя от гняв

Защото Антоанета Цонева е от Института за развитие на публичната среда, финансиран съответно със 76 500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и още 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г.  Как няма да търчи и да се блъска из медиите. Нали може да и спрат финансирането!

Същото онлайн издание я характеризира като „соросоидката Антоанета Цонева – изкривена от злоба, че подкрепата за “студентите” окупатори е толкова рехава.“ Тя е на всяко гърне меродия и все говри от името на народа. Тя, казано другояче, се самопровъзгласи за говорител и будна съвест на нацията. Каква наглост, каква низост!


                                                                 image

                                Провалът я съсипа- чак се изсипа и провисна от мъка

Един мъдър човек бе казал, че “Който говори от името на целия народ – значи лъже”. Така правят вече стотици дни “случайно избраните” от медиите интервюирани “протестиращи”, които винаги са обвързани с “Отворено общество” и “Протестна мрежа”.  

Това пък ни съобщава вестник „Преса“:

„Субсидии за милиони долари е раздал Тръстът за гражданско общество за Централна и Източна Европа на наши фондации.  Сред получилите финансиране са известни лица от протестите срещу кабинета Орешарски, информира в. “Преса”. Училището за политика на Саша Безуханова е получило около $300 000, Асен Генов от Фондация „14 януари“ – близо $120 000, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева -$200 000. Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев- $137 000.

Фондация “Риск Монитор” с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев е получила финансиране от близо $350 000, а българският клон на Трансперънси интернешънъл начело с Огнян Минчев над $200 000. Най-голяма е субсидията за Отворено общество – почти 1 млн.долара!“


                                                    image

                                      Не гледай тъпо, ами връщай парите на ЦРУ!

На всичко отгоре цялата тази работа с финансирането смърди. Ето какво пише в блога си Светла Василева:

Открай време неправителствените организации са особено гръмогласни по темата за прозрачност и отчетност на институциите и наистина за четвърт век постигнатото не е за подценяване. Странна метаморфоза настъпва обаче, когато огледалото на публичността фокусира светлината си в тях. Оказва се, че и те имат своите тайни, които ревниво пазят. Въпрос за произхода на средствата, с които се финансира Институтът за развитие на публичната среда, зададен в студиото на БНТ в началото на август миналата година, истински разгневи директора му - Антоанета Цонева. Според нея парите от частни дарители не би следвало да представляват интерес за обществото. Позицията й очевидно споделя и Асен Генов, известен като домакин на #ДАНСwithme. Фондация "14 февруари", на която той е съучредител, не благоволи да представи отчетите си за 2012 г. в правосъдното министерство.


И Цонева, и Генов, и правозащитниците от БХК са сред най-ревностните пропагандатори на публичността, прозрачността, отчетността. Ратуват за върховенство на закона. Това - когато става дума за другите. Не и за тях. Те са като принцесите. Привилегировани по рождение.“

 

Истината е, че зад тези хорица, оприличени от мнозина като „леберални фашисти“, стоят кръговете “Капитал” и Соросовото “Отворено общество”. Те безпардонно окупираха гражданския протест и го иззеха от нормалните хора. Една партийна централа пък, която те обслужваха услужливо, си правеше налудничавата илюзия, че използвайки студенти и протестиращи може да постиге това, което иска – реванш и втори шанс да влязат във властта.

 

Наскоро разбрахме нагледно каква слаба ракия са тези жалки продажници. Те непрекъснато брътвят за „разпад на държавата“, но на 10 януари срещу тази шепа пикльовци се изправи добре подредената и отлично организрана държавна машина. Всички видяха как стотици полицаи се изправиха срещу „доларджийте“ и на бърза ръка им свиха сърмите.

Оказа се, че този тотален провал е последен валс на кръга “Капитал”, който в последните два месеца е в тясно сътрудничество с Борисов и Цветанов. Опитът им да реанимират приключилите протести срещу правителството търпеше провал след провал. Такъв провал претърпяха поредицата им ГМО-акции като преждевременно приключилата Саша Безуханова и разпадналия се преди да се роди проект “България може”, Реформаторско- реаниматорския блок, смехотворният Граждански съвет и т. нар “Протестна мрежа” на Генов, Цонева и още редица други...

Фиаското на “протеста” е пълно и затова,  защото в нито един университет не можаха да се съберат повече от 4-5 студенти, които да подкрепят “колегите” си от Софийския университет “Св.Климент Охридски”.

Още една съществена подробност. Речите на няколко от най-активните “протестиращи” представляват всъщност повторение на добре познати текстове от Евгени Дайнов, Саша Безуханова, Даниел Вълчев, Радан Кънев и Росен Плевнелиев. Изброените можеха поне да порабъркат малко тезите, а не да карат “протестиращите” да наизустяват до болка познатите им клишета…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190799
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575