Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.06.2019 06:45 - СТРАШНА, СТРАХОВИТА ПАНДЕМИЯ
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.06.2019 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                 ГОЛЯМА ОПАСНОСТ НАДВИСНА НАД НАС





image

 

Затлъстяването се превръща в един от най-сериозните въпроси за развитите страни. Евтината и нискокачествена храна, заседналият начин на живот доведоха до бум на рака, диабета, сърдечните болести.  Това са заплахи за икономическото състояние на съответните общества и първостепенен политически въпрос.

Това важи в пълна сила и за България. Тук всички заведения за обществено хранене се пукат по шевовете, а 70 % от населението вече е с наднормено тегло. България се превърна в гигантска шкембеджийница, където лакоми българи плюскат и лочат на поразия...

В Чикаго пък се проведе конгресът на Американското общество по клинична онкология. Това е най-големият и влиятелен форум по онкология в света. Той изведе затлъстяването като „критичен изследователски приоритет“.

Заради нездравословното хранене и заседналия начин на живот се очаква до 2035 година на 13 минути един човек да развие рак заради проблеми с теглото.

На политическо ниво в Съединените щати вече се говори за пандемия от наднормено тегло, която става глобално предизвикателство.

Учените установяват, че няколко вида рак са свързани със затлъстяването. Д-р Дженифър Лигибъл от Университета в Харвард заяви: Напредваме бързо в раковите терапии и лечения, но рискът е, че затлъстяването подкопава всичко това“.

Все повече правителства ще бъдат принудени да налагат данъци върху нездравословните храни като захарни изделия, газирани напитки и други, които родителите предпочитат заради ниската им цена.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190144
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575