Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.12.2014 05:53 - БЪЛГАРСКИ АБДАЛИ
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5328 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.11.2015 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                      ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ


                                                 image

Сблъсквал съм се със стотици български абдали, които са твърдо убедени, че на запад се живее царски, че там се печелят много лесно много пари. Без при това да са напускали България. Уморих се да разяснявам на  разни главанаци, че в ЕС се работи до припадък, а заплащането е повече от скромно. Има нашенци обаче, чиито тикви не увират. Те са си родени чуждопоклонници, дупедавци, родоотстъпници и кретени. Те не искат и не могат да се вразумят. Тази гмеж се подлага на изключителни унижения и мъки в странство. Този вестникарски материал ни разкрива ужасяващото житие на тези български дебили:

 

„Робски труд по 12 и дори по 16 часа на ден са принудени да извършват стотици работници на надница от България и Румъния в Германия. Това сочат данните от проверка на държавна комисия в бундесрепубликата за миналата година. Един от най-потресаващите случаи, регистрирани при проверката е на работник, чиято смяна продължила 23 часа и 55 минути.

                      
За унизителните и крайно изтощителни условия на работа разказва „Дойче веле”. Работниците от двете източноевропейски страни системно работели по над 12 часа на ден, освен това са неосигурени, експлоатирани и заплашвани. В голяма част от случаите битовите условия също са нетърпими. Често се случвало работниците да изкарат една 8-часова смяна, след което да си починат няколко часа и да се върнат, за да изкарат още една вечерна 8-часова смяна.



                                          image
 

Абсолютният рекорд обаче принадлежи на работник, който изкарал на смяна 23 часа и 55 минути. Заплащането за този наистина робски труд било нищожно – между 3 и 8 евро на час. Не се спазвани никакви задължителни тарифни ставки. Самите договори и сложната верига от посредници, които печелят на техен гръб, са непрозрачни и твърде съмнителни в законово отношение, констатират още авторите на доклада.

След труд до пълно изтощение много от работниците просто не можели да се изправят на краката си. Често пъти обаче се случвало и обратното – да няма работа за тях, тъй че били принуждавани да си останат по стаите. Дори леглата им понякога били разчетени на смени – в едно легло се редували да спят по двама души.

Понякога работодателите не им разрешавали да се отклонят от работа, за да посетят лекаря след нараняване на работното място. Практикуващите лекари пък отказвали да приемат българите и румънците, защото техните здравни осигуровки, обикновено направени в собствените им страни, не покриват разходите за медицински услуги в Германия. Независимо от всичко това почти никой не се оплаквал, констатира докладът. Работниците от Източна Европа се страхували да не изгубят работата си, а посредници заплашвали тях и техните семейства.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 




Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3184612
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575