Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
11.10.2014 15:26 - МАЙЧИЦЕ!
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
-7

Последна промяна: 12.10.2014 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                        ОТКАЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ



                                         image

 

В последно време всички статистики показват, че около 40 процента от населението на България страда от различни видове психични разстройства. Това каза на пресконференция по повод Световния ден на психичното здраве психологът Красимира Богданова.

Казано кратко и ясно, почти всеки втори българин е откачен!

Д-р Йордан Михайлов - управител на Центъра за психично здраве в Хасково, заявява, че въпросът с прогресивно увеличаващите се депресивни състояния и тревожни разстройства е особено сложен, тъй като пациентите губят много време с посещения на врачки, леене на куршуми и пр., вместо веднага да се насочат към психиатър. Той дори споменава за случаи, при които лични лекари не дават направление на пациенти за психиатър.


image      
 

Психиатърът сочи, че в последните година има възрастово изтегляне на психозите и шизофренните процеси. От тях вече страдали 18-, 20- и 22- годишни. Д-р Михайлов смята, че в ранна възраст шизофренията е най- злокачествена. Той отново изтъква, че най-важно за лечението на психичните проблеми е ранното насочване към специалист и психиатър.

Д-р Михайлов съобщи, че на отчет в хасковския център се водят 3500 човека. По неговите думи стигмата, че посещаването на психиатър е равностойно да си луд, е много вредна. Той посочи, че работещи хора, нуждаещи се от стационарно лечение, се притесняват да взимат болнични, за да не бъдат уволнени и ползвали платен или неплатен отпуск.

Старши експертът в РЗИ-Хасково психологът Красимира Богданова заяви, че в децата много е нарастнал страхът. Това се дължало на телевизията и компютърните игри.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net/blog

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3191041
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575