Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.08.2010 05:39 - ЗА ПОЛЗАТА ОТ ТЮТЮНА
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1168 Коментари: 0 Гласове:
3



КАФЕ БЕЗ ЦИГАРА Е КАТО ЦЕЛУВКА БЕЗ МУСТАК

 

Една публикация в USA Today разбуни духовете. Оказва се, че чашата кафе и цигарата са не само приятни, но иполезни! Тази удивителна констатация беше лансирана от американски учени, които открили, че някои съставки в кафето и цигарите имат положително въздействие върху дейността на главния мозък, а това намалява риска от болестта на Паркинсон.

Специалистите от Колумбийския университет са обобщили данните от 48 изследвания, посветени на връзката между болестта и пушенето, и 13 - на връзката между заболяването и кафето.

Намаляването на развитието на Паркинсон при пушачите е възможно с 60%, а при тези, които често пият кафе - с 30%. Да не говорим за това, че кафето и тютюнът са нашите най- добри съюзници срещу затлъстяването…

Американското общество за изследване на раковите заболявания наскоро обяви, че според резултатите от повечето изследвания все още не е открита връзка между кафето, тютюна и рака. В същото време редица изследвания доказват, че  употребата на кафе може да предотврати увреждането на ДНК-структурите, се казва още в статията, публикувана в това реномирано издание.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Otslabni.net




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199822
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575