Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.05.2010 05:05 - ЕДНА НОВА ОПАСНОСТ
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
3



ДЕ ГО ЧУКАШ, ДЕ СЕ ПУКА…

 

 

Газираните напитки и преработените храни съдържат високи нива на фосфати, които ускоряват процеса на стареене. Това сочи едно актуално изследване на учени от Харвардкия университет.

 

Проучването сочи също така, че високите нива на фосфати в газираните напитки и преработените храни допринасят за усложнения, свързани с възрастта като хронични бъбречни заболявания и калциране на кръвоносните съдове.

"Избягвайте токсичността на фосфатите и се радвайте на здравословен живот", това ни съветват учените. Фосфатите се използват в производството на безалкохолни напитки и тъй като си взаимодействат с натриевия карбонат, те подсилват и запазват за по-дълго време газирания ефект. Те се употребяват и като консерванти за подобряване вида на преработените меса, сирената и хлебните продукти.


Чупливи кости, рак на панкреаса, слабост в мускулите и дори парализа, са все болести, свързвани и с употребата на газирани безалкохолни напитки и полуфабрикати.

Звучи страшничко, но е научно доказан факт. Оттук следва само едно: избягвайте всячески употребата на газирани безалкохолни напитки и полуфабрикати!



АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

 

www.Otslabni.net



Тагове:   нова,   опасност,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3203521
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575