Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.05.2010 05:23 - НЕОБЯСНИМОТО...
Автор: apostapostoloff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2010 05:05


РАЗПЛАКАНИТЕ ИКОНИ

На 16 март 1960 година госпожа Пагора Кацунис от Ню Йорк забелязала, че образът на Дева Мария от една нейна икона рони сълзи, които изчезвали преди да се съберат в долната част на рамката. Цели 4000 души посетили дома и през първата седмица след началото на това загадъчно явление. По- късно госпожа Кацунис разбрала, че и една нейна леля притежава плачеща Мадона.

Анализът на воднистата течност показал, че това са наистина човешки сълзи! Парапсихологът Реймънд Бейлис изследвал петната под очите на иконата и открил, че те се състоят от изсъхнал серум. Оказало се, че тези петна по никакъв начин не можели да бъдат изтрити!

Американският парапсихолог Скот Рого пък съобщава за историята на преподобния Робърт Луис, чиято баба починала преди неговото ръкополагане. В деня на самото ръкополагане Луис забелязал как от снимката на баба му потекли сълзи. Свидетел на това събитие бил и един негов съвипусник. След като двамата извадили снимката от рамката, тя започнала бавно да изсъхва. Лицето на покойната обаче останало видимо подпухнало…

Религиозните изображения и статуи понякога дори… кървят! Така например гипсова статуетка на Христос, притежавана от Ан Паркър, живуща в Бутуин, щата Пенсилвания, от 1975 година насам редовно започва да кърви в петъчните дни. Местният свещеник, станал също така свидетел на това чудо, потвърждава под клетва:

„Кървенето продължи цели четири часа. Видях, че първоначално дланите на статуетката бяха сухи, но само минути след това забелязах, как от раните, причинени при разпъването на кръста, започнаха да се процеждат капчици кръв… Не е за вярване, но тази кръв капе доста често от статуетката. Одеждите на Христа са вече изцяло покрити със засъхнала кръв.”

Д- р Джоузеф Ровито подложил на изследване няколко кръвни проби. Установено било, че нивото на червените кръвни телца е необичайно ниско. Този факт е недвусмислено доказателство за това, че кръвта е на преклонна възраст, макар че от статуята тя изтичала като съвсем прясна.

Д- р Ровито твърди: „Кръвта е толкова стара, че не можем дори да определим кръвната група.” Мнозина католици обаче вярват, че тази кръв е кръвта на Исус.

През 1953 година плачещата Мадона от Сиракуза, Сицилия изиграла особено важна роля в живота на госпожа Антоинета Джанусо. Тя и нейният съпруг живеели в крайна мизерия. На всичко отгоре госпожата се разболяла и от множество тайнствени болести, които я приковавали на легло. Малко след като разбрала, че е бременна Антоинета започнала прогресивно да оглушава, ослепява и онемява. Докато страдала в леглото си, тя погледнала към статуетката на Дева Мария в спалнята й и с почуда установила, че фигурката лее сълзи.

Новината бързо се разчула и не след дълго бедната стаичка започнала да се пълни с любопитни хора. Въпреки тяхното присъствие госпожа Джанусо започнала да се чувства много по- добре. Когато след няколко дни статуята престанала да плаче, жената била напълно излекувана. След няколко месеца тя родила едно напълно здраво момиченце.

Последният известен и много нашумял случай е този: през март 1998 година статуя на Богородица, пренесена от Босна в испанския град Можра, съвсем ненадейно заплакала с кървави сълзи. Религиозната общност в Испания видя в това чудо истинско знамение.

За тези случаи парапсихолозите предлагат в най- общи линии две хипотези. Някои от тях смятат, че плачещите и кървящи символи донякъде наподобяват феномена, наречен „полтъргайст”. Друга група учени е на мнение, че истеричните симптоми от край време предизвикват климат на психокинеза. Тогава тероризираният от ексцесивни емоции разум започва да оказва пряко въздействие върху материята.

Хипотезите са си хипотези, но те не правят цялата тази работа по- малко загадъчна, тайнствена и… необяснима. Поне засега…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net



Тагове:   необяснимото,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190726
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575