Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.04.2020 06:06 - КРЪВ, ПОТ И СЪЛЗИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 339 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.04.2020 06:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                 НЕ ЧЕРЕН ПЕТЪК, А ЧЕРЕН ЧЕТВЪРТЪК





image

 

 

Телефонът ми не спира да звъни...

Какво ще стане с нас, какво ни предстои?!...“ Това са най- често задаваните въпроси.

 

Аз, разбира се, не съм гадател, но бих могъл да предскажа бъдещето на всеки отделен човек, като му изготвя индивидуален, личен хороскоп.

Съществува обаче и една друга възможност да надникнем в бъдещето. Нарича се мунданна астрология. С нейна помощ може да се предскаже бъдещето на целия свят.

И така...

 

На 24 октомври 1929 година (четвъртък) рязко паднали цените на акциите, търгувани на Нюйоркската фондова борса. Този борсов крах предизвикал паника и страх у населението, а това довело до шоково намаление на крайното потребление. Така започнала световната икономическа криза, известна като „голямата депресия“ или „черният четвъртък“.

 

В наши дни коронавирусът неминуемо ще предизвиква подобно шоково свиване на потреблението. Защото населението е така уплашено, че ще ограничи до краен предел харчовете си. Тази необичайна ситуация ще блокира основни процеси в България, а това допълнително ще възпре нормалното потребление.

 

Има и по- лошо... Няма да има и нормално предлагане, защото много производства ще срещнат трудности, други ще затворят, трети ще фалират... Така веригата на доставките ще бъде нарушена или прекъсната, а това ще промени заложените параметри и ще доведе до значително забавяне на икономическата активност.

 

Накратко: ще намалее както търсенето, така и предлагането. Това ще предизвика криза, която ще е по- лоша и от голямата депресия.

 

Туй то. Точка. Толкоз.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3199659
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575