Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.01.2020 06:09 - АМАН ОТ ГРЕТЕНИЗЪМ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.01.2020 06:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                КОГАТО УЧИШ ПО- УЧЕНИТЕ ОТ ТЕБ...




image

 


Все съм си мислел, че само у нас простаците се мъчат да учат по- учените от тях. Оказа се, че съм се заблуждавал...


Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин остро критикува компетентността на шведската активистка за климата Грета Тунберг. Дипломатът заяви, че 17-годишното момиче първо трябва да отиде да учи икономика в университета, а след това да изнася лекции на САЩ относно инвестициите в изкопаеми горива.


По време на брифинг в Давос, Швейцария, Мнучин беше попитан дали най-голямата икономика в света трябва незабавно да се откаже изцяло от изкопаемите горива. „Тя главен икономист ли е? Коя е тя? Не съм запознат“, възкликна Мнучин, а след това добави, че се шегува. „След като учи икономика в университета, тя може да се върне и да ни обясни пак исканията си", изтъкна министърът.


Тунберг, наред с 20 други млади активисти в областта на климата, призова всички присъстващи на форума да спрат тази „лудост“ - инвестициите в проучвания и добив на изкопаеми горива, като „напълно се откажат“ от невъзобновяемия ресурс.


Американският президент Доналд Тръмп завоалирано атакува шведката: „За да открием възможностите на утрешния ден, трябва да отхвърлим натрапчивите пророци на гибелта“, каза той. Държавният глава на САЩ не посочи пряко никого по време на изказването си, но насърчи присъстващите да пренебрегват „алармиращите“ за околната среда и техните „прогнози за апокалипсис“.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   мнение,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198499
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575